El Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver proposa dues exposicions per commemorar el 8-M

thumbnail_CARTELL20RAVENSBRUCK20RED20WEB

El Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver proposa diverses activitats per al programa municipal dedicat al 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Es tracta de dues exposicions temporals que es podran veure al llarg del mes de març: Somhistòria. L’altra cara de la Història i Somhistòria. El camp de concentració per a Dones de Ravensbrück. A més de les mostres temporals es faran activitats al mateix poblat de Ca n’Oliver i a l’església de Sant Iscle.

Somhistòria: l’altra cara de la Història. Es tracta d’una mostra que presenta una selecció de dones de diferents àmbits professionals de les que se n’ha conservat la memòria en un món plenament masculí. Elles són una petita mostra de les mil·lers de dones excepcionals de les quals no n’ha quedat cap rastre.

El camp de concentració per a Dones de Ravensbrück. L’exposició s’endinsa en el món dels camps nazis de dones a través de la biografia d’un conjunt de republicanes espanyoles i catalanes que hi van anar a parar, com la reconeguda Neus Català. Per Ravensbrück hi van passar més de 123.000 dones de 40 nacionalitats diferents. Produïda per l’Amical de Ravensbrück, l’exposició té com a objectiu treballar a favor de la conservació de la memòria de les dones, homes i criatures que van patir aquest captiveri, però, sobretot, per a la preservació d’un marc democràtic que faci impossible que fets com els camps de concentració i d’extermini es tornin a repetir.

Cerdanyola, terra d’iberes. El 14 de març i a les 12 h es farà una visita guiada a l’exposició permanent del Museu de Ca n’Oliver i als espais domèstics del poblat per descobrir el paper de les dones en la societat ibèrica. Activitats gratuïtes amb l’entrada per a majors de 10 anys amb inscripció prèvia al 935 804 500.

Sant Iscle una parròquia medieval. Visita guiada a l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes que se centrarà en les dones de les comunitats pageses medievals i el seu paper a l’església. Activitat per a majors de 10 anys. Cal inscripció prèvia al 935 804 500. L’activitat es farà el diumenge 14 de març, a les 12 h.

Egípcies, grecoromanes i iberes. Taller de creació de cartells reivindicatius sobre els drets de les dones en època ibèrica i al món clàssic per manifestar-nos a l’àgora o al fòrum. Per a majors de 12 anys. Cal inscripció prèvia al 935 804 500. El taller es farà el 21 de març (11.30 h) al Museu de Ca n’Oliver.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?