El Museu d’Història de Cerdanyola presenta una àmplia programació

WhatsApp Image 2022-09-15 at 9.06.15 AM

La programació del Museu d’Història de Cerdanyola, que es perllongarà fins a final d’any, presenta una àmplia proposta adreçada a la ciutadania per posar a l’abast de tothom la història de la ciutat. La majoria de les propostes per al darrer quadrimestre de l’any es faran a les diverses seus del Museu, tot complementant-les amb sortides a  jaciments i llocs destacats de la història del país.

Octubre

El primer dissabte i diumenge de mes arribarà una activitat habitual: el Cap de Setmana Ibèric que, en aquesta XXII edició, estarà dedicada a les lletres i els signes. Tallers, visites, teatralitzacions… que organitzen el Museu i el CRAC, amb el suport de moltes persones i entitats de la ciutat. El cap de setmana següent arriben les Jornades Europees de Patrimoni. Com cada any es farà la Jornada de Portes Obertes, visites guiades al Museu i Poblat de Ca n’Oliver i als temples de la vall de les Feixes . A més es farà una ruta en bus i a peu pel Museu d’Història de Cerdanyola durant la qual es passarà pels espais patrimonials que hi formen part. També a l’octubre s’organitzarà un acte commemoratiu en record de les víctimes del franquisme, durant el qual està previst presentar el projecte expositiu de l’Església Vella de Sant Martí, un espai dedicat a la Memòria Democràtica de Cerdanyola.

Novembre

En el marc de la Festa de la Tardor, es programarà una Jornada de Portes Obertes a Ca n’Oliver i dues activitats al jardí de Ca n’Ortadó. El popular conta contes d’històries de Sant Martí i una segona edició de la recreació d’un campament medievals, que organitzen conjuntament el CRAC, la Constància i el Museu. Aquest any incorpora nous elements de vida quotidiana i es faran visites guiades a una mostra sobre la Cerdanyola medieval. Per a l’Aplec de Sant Iscle, s’obrirà l’església i l’ermita de Santa Maria de les Feixes. Es farà un taller de motius medievals amb el CRAC a l’església i, a l’ermita, AFOCER presentarà una projecció retrospectiva d’imatges del concurs de fotografia de l’Aplec.

Desembre

Per al darrer mes de l’any el museu prepara una nova activitat pensada per a públic familiar amb infants. Una mena de gimcana distòpica a Ca n’Oliver per les sales d’exposició, el poblat i els edificis reconstruït. El Museu i el CRAC organitzaran aquesta proposta i comptaran amb la col•laboració d’entitats i persones de la ciutat. Es tancarà l’any amb la dinovena edició del Camí de Justícia, nascut per acostar novament a les persones participants a una història medieval compartida entre Cerdanyola i Sant Cugat.

Exposicions temporals

El passadís de l’Ateneu acollirà la mostra fotogràfica “Plou a bots i barrals. Imatges d’una nit tràgica. Les riuades de 1962”  que es va preparar el 2012 per al 50è aniversari dels aiguats de 1962. Aquest mes farà 60 anys, raó per la qual es torna a programar amb l’objectiu de recordar periòdicament uns fets històrics que han marcat la memòria de la gent del Vallès Occidental. Fins a finals d’octubre es podrà visitar al Museu de Ca n’Oliver la mostra “El cel dels ibèrics”, que presenta la percepció de la nit i del cel nocturns en temps ibèrics. A partir de mitjan novembre arribarà l’exposició “Art primer. Artistes de la prehistòria” que es podrà veure fins a principis de març del 2023. Una exposició que ens proposa un viatge al passat per mitjà de la pintura rupestre mediterrània i que estarà acompanyada de visites guiades i activitats complementàries.

Activitats estables

Les activitats estables previstes són la visita al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver  i edificis reconstruïts, el primer diumenge de mes; visita al Museu, el segon diumenge; l’obertura de l’església de Sant Iscle, el tercer i la visita als jardins de Ca n’Ortadó i Can Llopis, organitzada conjuntament amb el Museu d’Art de Cerdanyola, a final de mes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?