El Museu de Ca n’Oliver presenta la ‘Marca Hispànica. La Catalunya Carolíngia (711-1000)’

2020_01_marca hispanica

El Museu Ca n’Oliver acollirà l’exposició temporal Marca Hispànica. La Catalunya carolíngia (711–1000) a partir del 5 de novembre fins al 14 de febrer de 2021.

La mostra se centra en un període de la Catalunya medieval poc conegut pel públic general: l’Alta Edat Mitjana. Una època durant la qual es van anar configurant els comtats carolingis en el marc de la Marca Hispànica, un territori de frontera entre els imperis carolingi i musulmà, que va ser l’origen de Catalunya.

L’exposició s’estructura en 8 àmbits temàtics -Soldats, guerrers i combatents; L’emirat Omeia al segle VIII; La conquesta musulmana; La conquesta carolíngia; Guifré el Pelós i la unitat comtal; Repoblació; Riquesa agrària i moviments econòmics; i Neix una nova església- i el darrer, que ha estat produït pel Museu, està dedicat a la Cerdanyola de fa més de 1000 anys i s’exposen materials de Cerdanyola d’aquesta època. Com és habitual des de Museu d’Història de Cerdanyola, s’havia organitzat un programa d’activitats complementàries per a tots els públics, però donades les darreres mesures antiCOVID que van entrar en vigor el passat divendres 30 d’octubre, les activitats han quedat suspeses a l’espera de que canviï la situació.

L’exposició ha estat organitzada pel grup de recerca DIDPATRI Didàctica del Patrimoni amb la col·laboració de Dalmau Editors i produïda per Molècula. La xarxa de professionals en museografia.

L’estada de l’exposició al Museu de Ca n’Oliver l’organitza l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (Museu d’Història) amb la col·laboració del CRAC i La Constància. La mostra estarà oberta al públic a partir del divendres 6 de novembre.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?