El Museu de Ca n’Oliver ofereix un Taller demostració de cuina de postguerra

imatge_noti_taller_cuinacanoliver

Com activitat complementària a l’exposició El Farcell de la Postguerra, es realitzarà el taller demostració de cuina Quan la gana aguditza l’enginy que anirà a càrrec de la Muntsa Holgado. En la demostració culinària presentarà un menú fet amb els pocs productes alimentaris que es podien cuinar i menjar i que estaven a disposició de la gent en aquella època. Després de veure’n la preparació, la persones assistents, podran tastar-los amb totes les garanties higièniques.

L’activitat, que és gratuïta, està adreçada a persones majors de 16 anys i es durà a terme el diumenge 20 de setembre, a les 11:30h, al mateix Museu de Ca n’Oliver (carrer de València, 19). Per participar cal inscriure’s prèviament al 93 508 45 00 a partir del 10 de setembre de 9 a 14 h (l’aforament serà limitat) i seguir les mesures preventives (distanciament, mascareta i higiene de mans).

El Taller forma part de la programació de l’exposició temporal El Farcell de la postguerra, que acull el Museu de Ca n’Oliver durant dos mesos, fins l’1 de novembre, és la continuació cronològica de la mostra Menús de Guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència, que va estar al museu el 2019. L’exposició mostra com es va alimentar la població des de la fi de la Guerra Civil (1939) fins al final de l’autarquia (1951) en 10 hàbits temàtics: l’auxili social, l’estraperlo, les cartilles de racionament o l’economia domèstica, entre d’altres. També vol retre homenatge a totes les famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país.

Durant la visita a l’exposició es podrà descobrir i recordar com en una economia devastada i amb una mà d’obra barata que no podia protestar, moltes famílies havien de sobreviure amb els cupons de racionament i sense els diners necessaris per poder adquirir aliments del mercat negre, que s’abastia de l’estraperlo. Dins la programació complementària a l’exposició, el diumenge 18 d’octubre es farà una visita guiada gratuïta a càrrec del comissari de l’exposició, Sergi Freixes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?