

El Museu de Ca n’Oliver acull fins a l’11 de juliol l’exposició Jordi Sabater Pi. L’art de la ciència. Aquesta mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració entre les regidories de Cultura i Medi Ambient i posa en valor el patrimoni cultural i natural, en moltes ocasions estretament lligats.
L’exposició se centra en la figura de Jordi Sabater Pi, zoòleg que va fer la descoberta del goril·la albí Floquet de Neu, qui va viure gairebé 40 anys al Zoo de Barcelona. Però la mostra va molt més enllà d’aquest esdeveniment, doncs Sabater Pi va ser també un científic reconegut internacionalmente pels seus estudis en etologia i etnografia amb els seus treballs sobre les eines dels ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang o per haver treballat amb Diane Fossey, la reconeguda primatòloga experta en goril·les, entre molts altres.
A més de la vessant científica, aquesta exposició permet descobrir el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall. A les seves llibretes hi anotava, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions, hi feia dibuixos de flora, d’aus, d’amfibis…i com no, de primats.
A la inauguració van assistir l’alcalde Carlos Cordón, el regidor de Cultura, Oscar Pons; la regidora de Medi Ambient, Eulàlia Mimó; el comissari de la museografia de l’exposició, Rafael Sospedra; representants de les entitats que han col·laborat (CRAC, La Constància i AFOCER) i diferents tècnics i tècniques dels serveis implicats.Cordón i Mimó van destacar la col·laboració entre els serveis de Cultura i Medi Ambient i també la importància del personatge objecte de la mostra. D’altra banda, Oscar Pons va aprofitar l’ocasió per agrair a les tres entitats la seva col·laboració i implicació en aquesta exposició i per tot el que fan al Museu d’Història i que és tan important per a la conservació i difusió del patrimoni de la ciutat.