El Moviment Veïnal del Vallès proposa crear una taula comarcal

8ee1622798ac660e50827ba8cec8c7ef

La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès denuncia “les polítiques que han conduït a les retallades” i reivindiquen una “sanitat pública i uns serveis socials amb recursos i de qualitat”. Les entitats veïnals de la comarca, en un document que faran arribar al Parlament de Catalunya i a les administracions locals, demanen que es creï una Taula del Vallès formada per la Generalitat de Catalunya, Ajuntaments i agents per “analitzar la situació sociosanitària de la comarca i extreure les conclusions operatives necessàries a curt i a mitjà termini  per solucionar els greus problemes existents” en equipaments per a gent gran, llits hospitalaris, llistes d’espera, urgències del Taulí, assistència primària, servei d’oncologia infantil del Taulí i personal. i”.

La covid-19 “ha deixat al descobert la dramàtica situació de les residències que han provocat més de la meitat de morts pel virus a Catalunya” i el col·lectiu reclama que es treballi per “posar ordre en l’actual caos respecte a l’atenció de la nostra gent gran i de forma especial pel que fa referència als equipaments”.

La pandèmia “evidencia” la necessitat de l’Hospital Ernest Lluch

La Coordinadora també ha posat sobre la taula el greuge comparatiu que pateix el Vallès Occidental Est respecte a la resta de Catalunya pel que fa a la ràtio de llits hospitalaris. Segons les dades facilitades pel la Coordinadora del Vallès, als hospitals de la comarca només hi ha  2859 llits públics, una mitja de 3,11 llits per cada 1.000 habitants. “Segons dades de la Generalitat, la mitjana a Catalunya es troba a 4,72 llits per cada 1.000 habitants”, apunten. En aquest sentit, plantegen recuperar la construcció immediata de l’hospital Ernest Lluch a Cerdanyola-Ripollet, “la necessitat del qual ja es contemplava en el Pla de xoc 2005-2006 i que la pandèmia que estem patint ho fa més evident”. Per a la Coordinadora, la construcció de l’Hospital Ernest Lluch i l’obertura de les urgències en determinats CAP “afavoriria la descongestió de les urgències”.

Dins del mapa reivindicatiu del moviment veïnal del Vallès està la recuperació del servei d’oncologia infantil per al Taulí. “Sn servei que mai no va haver de ser sostret del Taulí i que ha suposat un perjudici per als menors malalts i els seus familiars i degradar el paper de referència del Taulí”, apunten.

Història

La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès va ser vreada a finals del 2016 des de les poblacions de Badia, Barberà, Sant Quirze i Sabadell. Després s’hi van afegir Cerdanyola, Santa Perpètua i Terrassa. L’objectiu era “intentar unificar criteris respecte a temes que afecten de ple a totes les poblacions de la comarca i a d’altres que particularment tenen alguns municipis”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?