El Més Que Lletres torna amb una quarantena d’activitats

lletres

La literatura serà la gran protagonista de l’agenda cultural de Cerdanyola durant els mesos de març i abril gràcies a una nova edició del ‘Més Que Lletres’. En el programa destaquen Sant Jordi, el Dia Internacional del Llibre Infantil –que se celebra el 2 d’abril – i diferents propostes en motiu de l’Any Gabriel Ferrater.

“Aquest programa Més que Lletres recull  propostes per a tots els públics i en diferents formats  que demostren que la lectura ocupa un paper primordial en els objectius i l’acció cultural del municipi”, assegurava el regidor de Cultura, Oscar Pons, que recordava l’aposta de la Cerdanyola pel foment de la lectura. Aquesta programació de primavera tindrà continuïtat durant l’any arribant a la tardor, en el marc de la Setmana de la Ciència, amb la I edició del Festival de Literatura i Ciència, que serà el primer de tot l’Estat Espanyol. “Des de l’Ajuntament de Cerdanyola apostem per la cultura i continuem recolzant-la amb programes com el Més que Lletres. Entre les moltes activitats programades vull fer menció especial al FESTIVAL LITERATURA I CIÈNCIA, un festival promogut per l’ajuntament amb l’objectiu d’aproximar la Literatura i la Ciència, en col·laboració amb la UAB, el Parc Tecnològic del Vallès i el Sincrotró. El nostre compromís és seguir potenciant la cultura”, destacava l’alcalde Carlos Cordón.

Dia del llibre infantil

El dissabte 2 d’abril se celebrarà el Dia internacional del Llibre infantil amb l’objectiu de despertar l’interès i el gaudi pels llibres i la lectura dels infants i joves, i fer d’això un hàbit de vida. La  plaça de l’Abat Oliba serà la plaça dels contes amb diferentes caravanes –contes de tradició oral, circ, màgia, cinema i tallers- i moltes sorpreses. Hi haurà pícnic de la lectura amb un racó ple de llibres i endevinalles, la presència de dues llibreries de la ciutat (Llibreria Éfora i la Llibreria Lilliput) i la novetat de la  presència de foodtrucks.

Sant Jordi: Obert el termini per demanar parades de flors i llibres

El 23 abril, Cerdanyola celebrarà un Sant Jordi que recupera la normalitat. Amb les parades de llibres i roses i la 21a Marató de Lectura a la plaça Abat Oliba i a la plaça Francesc Layret. Hi haurà les tradicionals parades de llibres i roses, un espai per signatura de llibres dels autors/es locals i se celebrarà la 21ª Marató de lectura dedicada al poeta Gabriel Ferrater.

Les parades de flors i llibres s’instal·laran el dia de Sant Jordi, dissabte 23 d’abril, a la plaça de l’Abat Oliba. Poden demanar una parada les entitats sense ànim de lucre (registrades al municipi de Cerdanyola del Vallès) que venguin roses i llibres i les llibreries i floristeries de la ciutat.

Les sol·licituds s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) demanant cita prèvia. S’admetran sol·licituds fins al 14 d’abril. També es poden presentar telemàticament les 24 h del dia, si es disposa de certificat digital, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. El dia 23 al matí s’assignarà el lloc concret de la instal·lació de la parada en funció de les entitats i comerços sol·licitants que disposin del permís corresponent. A més, fins al 28 d’abril es podrà participar en el II Concurs Fotogràfic Instagram de Sant Jordi organitzat per AFOCER i l’Ajuntament.

Any Gabriel Ferrater

La Generalitat de Catalunya commemora oficialment l’Any Gabriel Ferrater i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès també s’hi ha sumat amb l’objectiu de fomentar la lectura i divulgar la figura i l’obra del poeta, traductor, crític i lingüista.

Gabriel Ferrater, és un dels grans poetes catalans va excel·lir com a crític d’art i de literatura. Des de l’any 1968 va ser professor de la UAB des d’on va renovar l’estudi i l’ensenyament de la lingüística. El tret de sortida de la programació dedicada a difondre el coneixement de l’obra i de la figura de Gabriel Ferrater es va fer amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia – quatre arbres del centre de la ciutat s’han vestit amb poemes de Gabriel Ferrater- i finalitzarà a l’acte de presentació de les obres publicades dels Premis Literaris 2022. Entre les activitats previstes destaca la taula rodona Una mirada polièdrica de Gabriel Ferrater (30 de març a les 18.30 h al MAC) amb les intervencions de Jordi Julià, Marta Pessarrodona, Jordi Llavina i Joan Artigas. El 8 d’abril (20h, Teatre Ateneu) tindrà lloc l’espectacle Fil de memòria amb Pere Aquillué endinsant-se en l’obra de Ferrater. I el 20 d’abril (18.30h), els jardins de Can Llopis acolliran  ‘Poema inacabat’, un espectacle de teatre i dansa a càrrec de la Companyia Lo nostro.

Esmorzar, dinar i sopar amb Gabriel Ferrater

Com a novetat d’enguany, el Més Que Lletres comptarà amb la participació de la restauració de la ciutat. Com a mínim, una vintena d’establiments comptaran el 30 d’abril i l’1 de maig amb unes estovalles de paper en les quals es reprodueixen el perfil i els poemes de Gabriel Ferrater A través de les tempestes,  Ídols, Floral i Dues amigues. Les estovalles s’empraran en una vintena llarga de restaurants, va avançar Castro, anunciant una bona acollida a la iniciativa. “Pel Roser de Maig estem preparant menús especials per fer més difusió de l’obra de Ferrater”, anunciava el president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès, Antonio Castro.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?