El mercat de Fontetes reivindica el seu futur

d4ece76a0fc75091c09eca5036691827

El 18 de juliol de 1966 s’inaugurava el Mercat Municipal de Fontetes. Han passat 50 anys i quatre generacions  han comprat a la llotja. “Ens satisfà celebrar els nostres 50 anys amb avis, pares fills i néts que venen a comprar al mercat”, assegurava el president de l’associació de paradistes del Mercat Les Fontetes, Julià Puig. Una festa amb música, ball, jocs per a infants i una botifarrada popular eren els elements principals de la festa dels 50 anys del mercat que ahir diumenge va omplir la plaça del pla de Les Alzines.

Però no només va haver-hi festa, també reivindicació: “El mercat té un futur, estem lluitant i preparant un projecte de futur perquè aquest mercat torni a ser líder”, anunciava Puig. A l’agost el mercat de Fontetes va iniciar la seva remodelació amb el canvi de teulada per eliminar goteres, donar un millor aïllament tèrmic i eliminar les plaques de fibrociment. L’Ajuntament, segons el regidor de Promoció Econòmica, Marc Costa; “pretén tornar a rellançar el mercat amb diferents actuacions en els propers mesos”, com són l’arranjament de les càmeres frigorífiques i el canvi de la façana. “El mercat guanyarà en atractiu i lluminositat”, destacava Costa.

El projecte de remodelació de Fontetes té un pressupost proper al milió d’euros -350.000 corresponen al canvi de teulada- i des del govern municipal es defensa que avui “seria difícil” entendre les Fontetes sense el seu mercat. “La funció que fan els mercats a la ciutat és molt important i volem que continuïn fent-la”, avançava el regidor. I és que arribar al 50è aniversari ha estat una tasca compartida: “El treball diari dels paradistes i la fidelitat dels veïns han permès celebrar 50 anys”, afirmava l’alcalde Carles Escolà, que anunciava que caldrà “continuar innovant perquè el mercat sigui el principal centre de compra d’aliments de proximitat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?