El Mazinger Z de Beaumont, un referent icònic al MAC

4f4d9fa294e26f44f90908a15cafba41

L’Il·lustrador cerdanyolenc Àngel Beaumont es va encarregar durant els anys 70 i 80 de les adaptacions i aplicacions de la sèrie que es distribuïen a tot l’estat i a França

Mazinger Z, la sèrie amb la qual Gô Nagai va inaugurar l’era dels metxa (robots tripulats), es va convertir en un referent icònic per a tota una generació. Però pocs saben que va ser l’Il·lustrador cerdanyolenc Àngel Beaumont qui es va encarregar durant els anys 70 i 80 de les adaptacions i aplicacions de la sèrie que es distribuïen a tot l’estat i a França. Ara, amb l’estrena de la nova versió cinematogràfica de Mazinger Z, el MAC presenta una petita mostra dels originals de Beaumont.

HEIDI, MARCO O CAPITÁN TRUENO

A Cerdanyola van crear-se així còmics i llibres de les sèries més populars de televisió com Heidi, Marco o Capitán Trueno. “Èrem 10 persones i va a arribar a haver-hi 30”, recorda la filla de l’il·lustrador i també artista Marutxi Beaumont. Ella era l’encarregada de presentar una mostra que es podrà veure a l’Espai Arc del MAC fins al 29 d’abril i que inicia un cicle d’exposicions d’art contemporani dedicat als ‘Mites i referents’. “El Mazinger Z forma part del meu dia a dia i em sorprèn com s’ha idealitzat el personatge”, confessava Beaumont als molts assistents que van omplir el marc per assistir a la inauguració.

A l’estiu passat el MAC inaugurava també una petita mostra amb il·lustracions de Beaumont (Calahorra, 1922 – Cerdanyola, 1994) que van optar a ser mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992. Àngel Beaumont. “Ell va crear un estudi molt potent a Cerdanyola, va ser un artista amb 50 anys de trajectòria que es mereixia aquest reconeixement”, remarcava el director del museu, Txema Romero. Precisament la seva filla agraïa el paper que ha jugat el cronista i activista local Albert Lázaro perquè l’exposició s’hagi fet realitat. Una mostra, que segons la regidora de Cultura, Elvi Vila; és un un inici del reconeixement a la figura de Beaumont. “Continuarem estirant del fil”, va prometre Vila. – N.Ferrer

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?