El MAC rep una important donació de revistes modernistes de mans del GREC i Jordi Martí

FotoGrup

El Museu d’Art de Cerdanyola ha rebut una destacada col·lecció d’exemplars de les icòniques revistes «Cu-cut!», «L’Esquella de la Torratxa» i «La Tomasa», editades durant els darrers anys del segle XIX i començaments del segle XX i que van estar custodiades, durant molts anys, per la família de Jordi Martí.

Inicialment, Martí va fer l’oferiment d’aquest material al GREC (Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola). Els membres d’aquesta entitat, però, després d’examinar-lo amb detall i comprovar que a les revistes no hi havia cap informació ni contingut relacionat amb Cerdanyola, van decidir que el millor destí per aquest petit tresor editorial era el Museu d’Art, considerant que està especialitzat, entre d’altres camps, en el Modernisme.

Segons els responsables del MAC, aquest material, que ara caldrà estudiar a fons i amb detall, té una gran importància, ja que moltes d’aquestes revistes es van editar durant els anys àlgids del modernisme i en moltes d’ells van jugar un paper clau algunes de les figures que a començaments del segle XX eren membres destacats de la colònia d’estiuejants de Cerdanyola. “Començant pel mateix Ismael Smith, que de fet va contribuir a fundar alguna d’aquestes capçaleres periodístiques. Ara caldrà tornar a examinar amb detall totes aquestes publicacions per detectar les possibles relacions amb la nostra ciutat”, apunten. Però encara que aquesta relació no existeixi, “per sí sola aquestes publicacions intrínsecament un gran valor artístic i històric, motiu pel qual és molt d’agrair que no s’hagin perdut i que ara hagin passat a formar part del nostre fons”, afegeixen.

Des del GREC i el MAC es vol agrair a Jordi Martí aquesta important donació i es vol recordar a totes les persones i entitats de la ciutat que a Cerdanyola existeixen diverses entitats que treballen per conservar el nostre patrimoni documental i cultural. Com el mateix Museu d’Art, que té les seves portes obertes cada dia, o el GREC, al qual es pot contactar mitjançant l’adreça de correu electrònic grecerdanyola@gmail.com.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?