El MAC proposa un diàleg entre obres d’artistes contemporanis i peces del MNAC

WhatsApp Image 2024-01-25 at 08.39.00

El Museu d’Art de Cerdanyola s’omplia durant la presentació de l’exposició itinerant ‘Història de les mans’. Amb una selecció de 25 obres, aquesta mostra única ha viatjat a través de 10 municipis en els darrers dos anys, gràcies al Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

L’exposició proposa un diàleg fascinant entre obres d’artistes contemporanis i peces seleccionades de la col·lecció del MNAC, abastant des dels segles XIII al XVIII. La comissària, Alexandra Laudo, ha organitzat les obres en nou àmbits temàtics captivadors, com ‘Les mans, l’autoritat, el poder’ o ‘Les mans, la medicina, el cos malalt’, creant una narrativa visual que captura les diferents dimensions de la condició humana al llarg del temps.

9.512 persones han visitat l’exposició abans d’arribar a Cerdanyola

Abans d’arribar a Cerdanyola, ja havia captivat l’atenció de 9.512 visitants a Granollers, Sabadell, Mollet del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Manresa, Vic, Martorell i Mataró, consolidant-se com una experiència cultural de gran importància. La mostra romandrà oberta al públic fins al 10 de març, tot oferint als visitants una última oportunitat per explorar la riquesa d’aquesta col·lecció única.

La presentació, que ha comptat amb la presència del director del MAC, Txema Romero, l’alcalde Carlos Cordón i la diputada adjunta de l’àrea de cultura de la Diputació de Barcelona, Aïda Llauradó, ha estat seguida d’una enriquidora visita guiada de la mà de la comissària Alexandra Laudo. Aquesta ha proporcionat una comprensió més profunda de cada obra, revelant els detalls i les històries que s’amaguen darrere de cada peça de l’exposició.Laudo afegeix que l’exposició “també posa atenció a la progressiva evolució, en temps recents, cap a una cultura digital, en què la manualitat conviu amb formes de relació fonamentades en el contacte dactilar i en la mediació de dispositius i pantalles tàctils, les quals mitiguen i transformen la relació física amb els objectes, les persones i altres elements del nostre entorn”.

Activitats complementàries:  “Mirades tàctils”, programada el 18 de febrer a les 12h

L’exposició va més enllà oferint un servei educatiu, a càrrec d’Àgora Serveis Culturals, amb l’objectiu de proporcionar als visitants una experiència enriquidora i contextualitzada. A Cerdanyola, s’ha concretat en diverses activitats que abracen diferents audiències. Diumenge es va fer ‘Una mà d’històries’, una visita dinamitzada específicament per a famílies amb nens i nenes a partir de 5 anys. Aquesta oportunitat ofereix una manera interactiva i educativa d’explorar les obres exposades.

Per als públics adults (a partir de 16 anys), l’activitat “Mirades tàctils”, programada el 18 de febrer a les 12h, consisteix en una visita comentada i dialogada que proporciona una aproximació única al passat i al present a través de les mans. Per aquells que busquen una experiència més pràctica, l’artista Marc Larré conduirà un “Taller de frottage” per a públic familiar el diumenge 10 de març, a les 12h. Aquest taller ofereix una oportunitat única per explorar la creació artística mitjançant tècniques tàctils.

Amb Cerdanyola com a última parada d’aquest viatge cultural, “Història de les mans” tanca amb èxit la seva itinerància amb un llegat significatiu a cada ciutat que ha tingut l’oportunitat de gaudir d’aquesta experiència artística única. La mostra continuarà inspirant i provocant reflexions mentre les obres continuen el seu camí, tornant a la seva procedència o traslladant-se cap a nous horitzons. – PS

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?