El MAC proposa exposicions i activitats de primer nivell per al darrer quatrimestre de l’any

unnamed

El Museu d’Art de Cerdanyola celebra l’onzè aniversari i adapta les seves propostes a les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries.

L’l’11 de setembre el MAC va celebrar l’onzè aniversari i tot coincidint amb la commemoració s’ha fet pública la nova programació que, com sempre, portarà exposicions de primer nivell i activitats per a tots els públics. Unes activitats que comptaran amb la participació de bona part dels serveis municipals, àrees i regidories, i d’entitats de la ciutat com l’Associació d’Amics del MAC, Artistes Plàstics, Plat Artístic, AFOCER, Fantosfreak, Amics del Bonsai, La Constància i GREC.

Pel que fa a les exposicions els dos plats forts són l’Art Contemporani de David Ymbernon amb l’Ideari de Latung La la, i l’art històric i modernista a través del llibre il·lustrat del segle XIX i principis del XX a Entre Línies. Viatge, desig i fantasia il·lustrada. La primera mostra està coorganitzada amb l’espai d’Art i Creació Can Manyé d’Alella amb un dels artistes més emergents del panorama. La segona és una col·laboració amb el màster de patrimoni de la UAB que permet que l’alumnat pugui comissariar una exposició a partir del ric fons bibliogràfic de la Universitat. També destaquen les mostres de l’Espai Arc de l’il·lustrador Dani Torrent, autor del cartell del Festival de Blues i d’una instal·lació organitzada per l’AMAC sobre la llibertat d’expressió a partir d’un episodi de censura franquista amb el contrapunt de la realitat actual a les xarxes.

L’agenda reforça la seva oferta de benestar i salut gràcies a l’AMAC i la proposta de sessions de meditació a càrrec d’Oriol Cendra. L’especialista Anna Riverola es farà càrrec dels tallers familiars el segon diumenge de mes. Per les Jornades Europees de Patrimoni, l’11 d’octubre, es faran petits itineraris per la ciutat jardí de Montflorit. Per Tots Sants es proposarà al públic gaudir com cada any de les sorpreses i misteris de l’activitat nocturna del museu, per a joves escriptors i il·lustradors, però també per al públic general. L’SCREEN Tardor s’adaptarà a nous formats i la mostra de curtmetratges la Vida és curta proposarà una Nit dels museus amb la presentació d’una important troballa del GREC. Pels volts del Dia Internacional de les persones amb discapacitat es proposarà una visita inclusiva i per Nadal, hi haurà el taller familiar. I, com sempre, el primer diumenge de mes l’entrada és gratuïta i el darrer es fa una visita guiada a la col·lecció i exposicions.

La regidora de Cultura Pepi Rivera destaca que el museu, com tots els equipaments culturals, han esmerçat esforços per consolidar-se com a espai segur i reuneix totes les mesures de seguretat establertes al Pla de Desconfinament dels Museus de Catalunya de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat. Les activitats també s’adapten al nou context i la majoria permetran desenvolupar-se presencial o virtualment a través de xarxes. L’aforament i les mesures de control garantiran que es pugui continuar gaudint la cultura en viu i amb seguretat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?