El MAC presenta un nou sistema d’àudio-guies accessibles al mòbil

DSC_0293

El Museu d’Art de Cerdanyola ha posat en marxa ‘Visit museum’, un nou sistema d’àudio-guies en format ‘app’ que ja està disponibles pel públic. Amb el lema “els museus de Catalunya al teu dispositiu mòbil”, aquesta iniciativa pretén apropar les àudio-guies a cada assistent. Cal escanejar un QR facilitat a l’entrada per descarregar l’aplicació, i reproduir el recorregut auditiu pel modernisme i l’art déco que ofereix el fons del MAC.

El projecte neix el 2015 en col·laboració entre el Servei de Museus de la Generalitat,  la Direcció General del Patrimoni i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Però és cada museu dels 33 que hi participen qui decideix el producte entre diferents modalitats i idiomes: català, espanyol, anglès, francès i aranès. S’està incorporant també el llenguatge de signes per mitjà de vídeos sincronitzats amb àudio que estan disponibles al web visitmuseum.gencat.cat.

L’alcalde Carles Cordón va ressaltar aquesta iniciativa a la presentació de dimecres 16 de juny, com un reconeixement del patrimoni de la ciutat: “ens ajuda a caminar cap a l’excel·lència del museu”. Alguns alumnes de l’Institut Forat del Vent i Banús van provar les àudio-guies abans de l’estrena: “Va ser gratificant perquè estaven al seu aire, m’anaven preguntant coses i vaig notar que els arribava millor la informació”, explica el tècnic Quim Módenes. – Nora Muñoz

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?