El MAC presenta un còmic sobre Smith per celebrar el dia de l’alliberament LGTBIQ+

Ismael Smith vers Quim_page-0009 (1)

Ja fa anys que al MAC es desenvolupen activitats vinculades als actes del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+, i aquest any s’ha volgut reivindicar no només l’obra, sinó la vida, de l’artista Ismael Smith, referent LGTBIQ+. Per fer-ho, s’ha comptat amb un altre referent, l’il·lustrador Sebas Martín, que ha creat, per encàrrec del museu i amb la producció del Servei de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Cerdanyola, un còmic sobre la vida d’Smith, qui va viure en primera persona la discriminació i la marginació per la seva orientació sexual.

La presentació de la mostra es farà avui dimecres (19 h), a l’Espai Arc del Museu d’Art de Cerdanyola, dins els actes del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+.

Smith, obertament gai a aquella Barcelona dels anys 10, la del Paral·lel i els Quatre Gats, va acabar morint oblidat a l’hospital psiquiàtric de White Plains, a Nova York, on se’l va recloure segurament per la seva homosexualitat. Ara, amb la presentació del còmic i l’exposició dels originals, es vol tornar a reivindicar la seva obra i la seva vida: ambdues encara ens parlen del present, de la necessitat de seguir lluitant per les diversitats sexuals i de gènere.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?