El MAC presenta l’exposició ‘De l’oblit a la revolta. Deesses Invisibles’

MAC

El Museu d’Art de Cerdanyola, tot coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, presenta l’exposició De l’oblit a la revolta. Deesses Invisibles. La mostra, comissariada per Fina Duran Riu i pel director del MAC, Txema Romero Martínez, ha comptat amb el suport de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ i la col·laboració del Museu de Tossa de Mar on itinerarà després a partir de juliol.

Fer un recorregut per la història de l’art és fer una immersió en un món masculí. Són innombrables les dones d’entorns molt diferents que van ser ignorades i oblidades. Elles no van poder desenvolupar-se i créixer com a artistes, però amb esforç i calladament van saber ser llavor i transmetre la seva sensibilitat a les següents generacions. A partir de cinc exemples reals, es vol deixar testimoni de tot el silenci que envolta el món creatiu fet per dones, i es fa a través de la guia d’unes deesses que la mitologia va desmerèixer, i de la mediació de cinc artistes contemporànies amb una mirada feminista, activa i combativa.

La mostra és un d’un petit homenatge a cinc dones que van quedar relegades a un segon terme o símplement que no van poder dedicar-se a la seva vocació artística. Es tracta de Mercè Gallén model de la República, Elena Jaumandreu la millor muntadora del món segons Orson Welles, Maria Lluïsa Malibran membre d’una família culta i relegada a la vida domèstica, Magdalena Mañosa que va formar part de les treballadores anònimes d’un taller escultòric sota una direcció masculina i María Josefa González Montalbán una pagesa a qui no van deixar estudiar la beca de pintura que havia aconseguit. Les artistes contemporànies Xantal Grau, Francesca LlopisFiona MorrisonIvonne Navarro Marga Ximenez s’han apropiat del seu llegat de sentits latents i l’han revitalitzat amb la seva pròpia pràctica.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?