El MAC presenta les llums i obres del fibrociment

Maquetes Uralita (1)

L’especialista francès Jacques Roulland presenta avui -19 hores- al MAC el seu llibre ‘#Fibrocemento(S)com. 120 años de Historia de una Industria’. Es tracta d’un exhaustiu estudi sobre el producte que va moure la principal indústria a Cerdanyola durant gran part del segle XX. De fet, el capítol dedicat a les aplicacions artístiques i decoratives de la Uralita va comptar amb la col·laboració activa de l’historiador Orlando Barrial, figura imprescindible del patrimoni cerdanyolenc.

Aquest acte s’emmarca en les Jornades Europees de Patrimoni i pretén posar l’accent sobre la perspectiva tècnica del fibrociment. De fet, també es presentaran unes miniatures originals dels principals productes de la Uralita, donades al MAC per José Carlos Cortés, extreballador de la fàbrica, al MAC. Aquestes maquetes, que segurament eren un mostrari per les fires, permeten també parlar del disseny i la tècnica que amaguen. La conferència comptarà amb la intervenció  del doctor i pneumòleg especialista en patologia per l’amiant, Josep Tarrés, que oferirà el contrapunt sociomèdic d’aquesta indústria.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?