El MAC participa en el 175è aniversari del Liceu

WhatsApp Image 2022-03-16 at 14.52.28

El Museu participa en la iniciativa ‘Museus i Liceu: una història compartida’ amb el tríptic de les Dames de Cerdanyola. La proposta és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. En total, 119 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran durant uns mesos a les seves seus, entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023.

Al voltant de 145 obres composen aquesta eclèctica mostra, moltes amb una relació directa amb el Liceu, d’altres, però estan relacionades amb el món de l’òpera, la música o el teatre, i formen part, alhora, de l’herència cultural necessària per ser on som avui i documentar la història del Gran Teatre del Liceu. En el cas del MAC, la peça seleccionada és el Tríptic de les Dames de Cerdanyola, atribuït al vitraller alsacià Ludwig Dietrich von Bearn i conseqüència de l’aplicació al modernisme de la idea de la gesamtkunstwerk o obra d’art total, encunyada per Wagner al món de l’òpera.

La iniciativa al complet es pot visitar a l’adreça web https://liceualsmuseus.cat/cat i presencialment, cada museu ha senyalitzat les obres triades.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?