El MAC mostra part del taller Juventeny

2e83d7bc595a142d5b8cc7504455fc0e

L’exposició, que és un homenatge a l’escultor, es pot veure fins al 30 d’abril

Mestre de Francesc Garriga i Salvador Mañosa, Francesc Juventeny (1906-1990) és una de les peces claus en l’escola escultòrica de Cerdanyola i el MAC acull fins al 30 d’abril “un petit homenatge” a la figura de Juventeny, en paraules de la regidora de Cultura, Elvi Vila.

PUNT DE PARTIDA
A la petita exposició que es pot veure al MAC es mostra una selecció significativa del conjunt del taller que custodia el MAC format per escultures en guix, pedra, fusta, fang i cera, així com fotografies i eines, que permeten als visitants aproximar-se al sistema de treball i a l’excepcional tècnica de l’escultor. Juventeny és conegut com a escultor de temàtiques religioses -destaquen les obres realitzades per al monestir de Montserrat, però l’exposició també inclou alguns retrats i obres dels seus deixebles. Paral·lelament a l’exposició, s’organitzaran taules rodones i conferències per aprofundir en la figura de l’escultor cerdanyolenc. L’exposició és un “punt de partida”, avançava el director del MAC, Txema Romero, que anunciava que a partir d’ara la presència de Juventeny serà més extensa a la col·lecció permanent del museu. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?