El MAC lidera una iniciativa per reivindicar els referents de la diversitat LGBTIQ+ als museus

8d5d92268957d54463f5c93c0ce4c544_L

Avui 28 de juny, Dia internacional per a l’Alliberament o de l’Orgull LGBTIQ+, el MAC serà l’epicentre d’una iniciativa on s’han implicat 17 dels museus d’art més importants de Catalunya.  El Museu d’Art de Cerdanyola col·labora des de fa anys amb la regidoria d’Igualtat i LGBTQ per integrar la perspectiva de gènere i el feminisme als programes del museu. Tot coincidint amb el 28 de juny, Dia Internacional per a l’Alliberament LGBTIQ+ o dia de l’Orgull, la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya planteja una acció conjunta i virtual a les xarxes. Disset museus membres de la Xarxa publicaran una obra de la col·lecció i la posaran en diàleg amb una de les lletres que configuren les sigles del col·lectiu als seus canals aquell dia amb els hashtags #referentsartLGBTIQ i #XMAC. La voluntat és “aconseguir un museu inclusiu, igualitari i integrador, educador i saludable, tot reivindicant la funció social dels museus”. Es tracta, apunten, “de reflectir la riquesa i la diversitat de la societat perquè tothom se senti inclòs, perquè ningú se senti al marge”.

L’objectiu és establir un diàleg i crear referents de la diversitat. No es tracta de classificar a les persones, ni les obres d’art, ni els i les artistes. Les paraules han de servir per entendre’ns, no per etiquetar. Es tracta de fer pedagogia i mostrar la gran diversitat que s’amaga darrere de les sigles i, de pas, és un punt de partida, una autoavaluació per comprovar quins referents estem mostrant a les col·leccions dels nostres museus, què sabem del col·lectiu i quins prejudicis o dificultats hem de superar. Aquest és el punt de partida d’una línia de treball de la comissió de gèneres i identitats de la Xarxa de Museus d’Art que vol tractar la diversitat sexual i de gènere des de diferents punts de vista. La comissió inicia ara el projecte #referentsartLGBTIQ amb l’objectiu de visibilitzar i crear referents de la diversitat de les identitats, de les diferents maneres d’identificar-se, sentir-se i estimar.

 MUSEUS PARTICIPANTS:

Museu d’Art de Cerdanyola
Museu de l’Empordà
Biblioteca Museu Víctor Balaguer
Museu d’Art Jaume Morera
Museu Abelló
Museu Nacional d’Art de Catalunya
Museu d’Art de Girona
Museu Frederic Marés
Museus de Sitges
Museu d’Art Contemporani de Barcelona
Museu de la Garrotxa
Museu de Reus
Museu d’Art Modern de Tarragona
Museu d’Art de Sabadell
Museu de Lleida
Museu del Disseny de Barcelona
Fundació Palau

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?