El MAC inaugura avui la mostra fotogràfica ‘Música de Cámara’ de Manuel Outomuro

np_expo_outumuro_mac

Enguany, i per primer cop, el cartell del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola esdevé d’una fotografia. L’autor és Manuel Outumuro, un dels fotògrafs espanyols més reconeguts tant a escala nacional com internacional. La mostra ‘Música de Cámara’ es podrà visitar del 29 de setembre -inauguració a les 19.30 hores- fins al 30 de gener de 2022. Hi haurà una visita guiada gratuïta cada tercer diumenge de mes, amb el preu de l’entrada.

Especialitzat en fotografia de moda, Outumuro (Ourense, 1949) es forma a l’Escola Massana, des d’on va passar a participar en l’escena artística underground de Barcelona, tot formant part de publicacions ja mítiques com Por Favor. Als anys 90, però, fa un gir de guió per iniciar-se en la fotografia, on esdevindrà tot un referent. La seva càmera esdevé un testimoni de la història de la moda de les últimes dècades, però també del cinema. A més de membre de la junta directiva de l’ADG-FAD, Outumuro ha col·laborat amb revistes com Vogue, Elle o Marie Claire, i la seva obra s’ha exposat al Museu del Disseny de Barcelona, al Palau Robert o al Museo del Traje, entre d’altres. I si ja fa uns anys se’l triava per fotografiar les creacions de Balenciaga, ara treballa en una esperada exposició al Liceu que, juntament amb la del MAC, vol destacar la seva cara més musical.  L’exposició Música de Cámara neix com una mostra de 40 retrats que exploren el vincle que Outumuro ha establert amb el món de la música, tot presentant-se en una crònica visual única protagonitzada per compositors i intèrprets del panorama musical de les últimes dècades, tancant-se amb la nova imatge del Festival del Blues d’enguany. Entre els retratrats, es troben coneguts noms que van des de Betty Misiego a Sílvia Pérez Cruz, passant per Rossy de Palma, Lolita, Alaska, Jeanette, Lang Lang, Bebe o Ricky Martin, entre d’altres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?