El MAC exposa la cinquantena de peces incorporades al 2021

expomac

Una ocasió per celebrar les complicitats del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC). Així es podria resumir l’exposició ‘Presents per a una col·lecció de futur’, que es podrà visitar al MAC fins al 27 de març.

El Museu d’Art de Cerdanyola no ha parat de créixer des que va obrir les seves portes l’any 2009. Si en aquell moment la col·lecció estava formada per unes 300 peces, en 12 anys de vida aquest nombre s’ha multiplicat per 10. Actualment, el museu compta amb una col·lecció de més de 3000 obres, la gran majoria donacions i dipòsits d’institucions i particulars que han cregut en el projecte del MAC. Amb ‘Presents per a una col·lecció de futur’, el museu reuneix un seguit d’obres que han passat a formar part de la seva col·lecció al llarg del 2021. Aquestes obres ressegueixen les línies d’una col·lecció que mira cap el futur, i que sempre s’ha mogut en la doble vocació de museu d’art històric, centrat en el modernisme i el noucentisme, i de centre d’art contemporani.

A l’exposició, que s’articula en tres àmbits, hi destaquen noms com Alexandre de Riquer, Anna Maria Smith, Ismael Smith, Joan Vilatobà o Togores pare en el Modernisme, seguits de Josep de Togores fill, Marian Espinal, Francesc Juventeny o Valentí Campanys en els anys del Noucentisme. Per la Contemporaneïtat, destaquen els dipòsits de la Col·lecció Nacional d’Art de la Generalitat de Catalunya a través dels seus plans de Fotografia, Art Contemporani i Còmic, que han permès que el museu incorpori obra dels artistes Eugènia Balcells, Pep Vidal i Manuel Outumuro.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?