El MAC dedica el Fons Ocult a Lola Anglada

Fons Ocult Lola Anglada (3)

Una nova edició del Fons Ocult  presenta un recull d’obres publicades de la il·lustradora Lola Anglada, donació del Col·legi Montserrat. El MAC, gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Amics del Museu, presenta una nova edició del programa que té com a objectiu ensenyar peces del MAC que habitualment no s’exposen. Així, i dins del programa del Dia Internacional de les Dones, es presenta un bon recull de l’obra publicada per Lola Anglada, donació del Col·legi Montserrat i que es podrà visitar fins el 8 de maig.

El món de l’art està dominat clarament pels homes. Com en tants altres àmbits, les dones també han estat silenciades, oblidades o invisibilitzades… Però quan ens endinsem al món de la il·lustració les dones hi són molt més presents, i el context català n’és un bon exemple: de Roser Capdevila i Pilarín Bayés a Júlia Sardà i Sonia Pulido, entre d’altres. I malgrat ser-hi relegades, és al llibre il·lustrat on moltes dones, ja des del segle XIX, hi troben un món ple de possibilitats reals. Entre elles, cal destacar Lola Anglada (1892-1984) qui, formada com a pintora, es veu relegada a la il·lustració, art del qual farà una veritable carrera. Famosa també pel seu compromís polític, durant la Guerra Civil treballarà en publicacions infantils, però el de més èxit serà El més petit de tots, un conte d’ideologia antifeixista protagonitzat per un nen, i que provocarà la seva repressió durant el franquisme.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?