El MAC acull una exposició que mostra la relació entre Togores i Nogués

f50e2b492317c6f75474015f1cb554f0

El 1922, l’editorial Salvat-Papasseit va publicar el llibre ‘50 Ninots’ amb les il·lustracions de Xavier Nogués, un artista polifacètic i probablement un dels més singulars del noucentisme. I ara el MAC, conjuntament amb el Museu d’Art de Sabadell, ha produït una exposició que mostra fins al 8 d’abril els dibuixos originals del fons del Museu d’Art de Sabadell i permet establir un diàleg amb la figura del pintor cerdanyolenc Josep de Togores a partir de la correspondència i els llibres que van formar part de la biblioteca del pintor.

Nogués “exemplifica el concepte d’artista total” i va ser “el millor amic” de Togores, assegurava el director del MAC. Txema Romero, que va fer una primera visita guiada a una mostra on es poden veure unes il·lustracions on els personatges apareixen acompanyats de textos amb dites i comentaris. “L’essència de l’obra de Nogués”, remarcava Romero acompanyat per la regidora de Cultura, Elvi Vila, i la directora del Museu d’Art de Sabadell, Engràcia Torrella. “És una col·lecció que és una meravella”, assegurava Torrella, que espera poder portar aviat l’exposició a Sabadell. A més d’una visita guiada el proper 18 de febrer, l’11 de febrer hi haurà un taller de creació de ninots mòbils i el 18 de març un altre taller amb l’il·lustrador i ninotaire del ‘Cerdanyola al Dia’, Edu Català. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?