El MAC acull demà la presentació del segon quadern d’Orlando Barrial

WhatsApp Image 2023-09-12 at 09.29.11(2)

El 13 de setembre (19 hores) la Sala Orlando Barrial del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) acollirà la presentació del llibre “La Cerdanyola Insòlita”, un recull de reportatges d’Orlando Barrial. La iniciativa, impulsada per un grup d’amics i amigues d’Orlando Barrial, pretén posar en relleu i conservar la memòria d’una de les figures clau en la preservació i difusió de la riquesa del patrimoni històric, artístic i cultural de la nostra ciutat. Orlando Barrial va morir el febrer de l’any 2020 afectat d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). La presentació també servirà per commemorar el 20è aniversari de l’emblemàtic local The 1916th Irish Pub, ideat, fundat i impulsat per Orlando Barrial que a més d’arqueòleg era un gran apassionat i enamorat d’Irlanda i de la seva història.

“La Cerdanyola Insòlita” és el segon volum de la col·lecció Orlando Barrial dels Quaderns MAC. El primer es va presentar l’any passat i recollia els articles d’un altra secció que Barrial va publicar també al Diari de Cerdanyola: ‘L’Orlandada’. El Diari de Cerdanyola fou una publicació mensual del grup Tot Cerdanyola que fugia de l’actualitat que ja tractava el setmanari d’informació local i aprofundia en altres temàtiques amb articles més de fons.

”La Cerdanyola insòlita” és el segon volum de la col·lecció i recull una sèrie de nou reportatges publicats al desaparegut Diari de Cerdanyola entre el desembre del 2001 i l’octubre de 2002. En aquests articles en profunditat, Barrial, figura cabdal de la cultura de Cerdanyola del Vallès entre finals del segle XX i principis del segle XXI, ens descobreix racons i nous punts de vista de la nostra ciutat alhora que ens convida a revisitar-la amb una altra mirada. El recull incorpora també un article de l’arqueòleg Mingo Ferran, amic i company de Barrial, així com un annex amb fotografies i un apunt sobre el pub irlandés que l’autor va promoure.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?