El Jutjat Mercantil autoritza la FCH a sortir del concurs de creditors

2ec788b5d2483f73e1f9efd1de8baaf4

El Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona ha desestimat la impugnació del conveni aprovat al mes de juliol per la junta de creditors de la Federació Catalana d’Handbol (FCH) i autoritza la federació a sortir del concurs de creditors. L’Ajuntament de Cerdanyola pot interposar recurs contra la sentència en un termini de 20 dies i ja ha fet públic que “els juristes municipals estudien el document per valorar la possibilitat de fer l’apel·lació corresponent, si els interessos de la ciutadania de Cerdanyola en resultessin lesionats”. Des del govern municipal també s’apunta que “si durant aquest procés d’estudi s’arribés a un acord entre les parts, el recurs no tindria sentit”.

El govern municipal, a través d’un comunicat, ha afirmat que “no ha fet ni farà cap acció que pugui comportar la desaparició de la Federació Catalana d’Handbol ni de l’handbol a Catalunya, com ha dit reiteradament aquest organisme”. I també es mostra crític amb la gestió de la FCH: “Les conseqüències de la deficient gestió dels directius de la Federació Catalana d’Handbol en cap cas pot recaure a les esquenes i les butxaques de la ciutadania de Cerdanyola del Vallès i del seu Ajuntament”.

MANIFESTACIÓ
Per la seva banda, la federació convocava una manifestació a les portes del consistori cerdanyolenc amb representants de l’handbol català per demanar a l’Ajuntament que no interposi el recurs d’apel·lació. Davant del consistori es va llegir un manifest i es van lliurar a l’alcaldessa de Cerdanyola “escrits provinents dels clubs, equips i àrbitres de Catalunya, sol·licitant que desencalli aquesta situació que pot acabar amb l’handbol a casa nostra”.

Un dia abans que es fes pública la sentència que l’autoritzava a sortir del concurs de creditors, la FCH assegurava que “després de quatre anys d’intensa lluita, ens trobem en risc extrem de desaparició immediata”. Aquesta era la crida pública que realitzava el president de la Federació Catalana d’Handbol (FCH), Tomàs Moral, al Col·legi d’Advocats de Barcelona. “Hem arribat a aquesta situació per una situació de bloqueig judicial de l’Ajuntament de Cerdanyola”, remarcava el president, que apuntava que en els últims anys la directiva ha pres “mesures dures per aconseguir que l’entitat sigui viable, tot i la retallada del 75% de les subvencions per part de les institucions”.

Moral ha demanat a l’Ajuntament de Cerdanyola que “reflexioni i deixi de prendre mesures que l’únic que pot comportar seria la desaparició de la Federació Catalana d’Handbol i, potser, de l’handbol a Catalunya”. En aquest sentit, el màxim responsable de l’handbol català sol·licita que l’Ajuntament “retiri la impugnació” o que “no apel·li a un, més que possible, veredicte favorable a la Federació”.

La FCH va realitzar al juny el conveni amb tots els creditors, el qual es va aprovar amb el suport del 95% dels assistents. “El fet és que l’Ajuntament, present en aquest conveni per un deute de 502 euros, va decidir impugnar el conveni, aturant així tot el procés i deixant a la FCH sense possibilitats de sortir, de moment, del concurs i optar, d’aquesta manera, a les subvencions públiques, imprescindibles per a la viabilitat de la Federació”, assegura l’organisme.

Des de la FCH s’ha recordat que fins a tres vegades s’ha acceptat la proposta per part de l’Ajuntament per rescindir el contracte que els uneix per l’explotació del Parc Esportiu Municipal Guiera, però “a darrera hora sempre han sorgit inconvenients i problemes” per poder-ho dur a terme: “Arribem a pensar que l’Ajuntament té un interès especial en què la Federació Catalana d’Handbol es dissolgui”, afirmava Moral. Precisament un dia després de la crida realitzadada per Moral es feia pública la sentència, per part del Jutjat Mercantil 6 de Barcelona, al respecte de la impugnació del conveni de creditors per part de l’Ajuntament, on es desestima l’esmentada impugnació. Així, la FCH sortirà del Concurs de Creditors, sempre i quan l’Ajuntament no interposi cap recurs al respecte de la sentència durant els següents 20 dies.

El president de la FCH ha fet també una crida a la Generalitat de Catalunya perquè “intervingui i es trobi una fórmula legal per desencallar aquesta situació, que està afectant l’handbol català”. Segons Moral, “els clubs ja han fet molts esforços i en aquests moments la Federació s’està quedant sense recursos”. El límit que s’ha marcat el president per desencallar aquesta situació és d’entre 20 i 30 dies.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?