El jutjat de Cerdanyola obliga a Sanitas a indemnitzar un pacient amb més de 213.000 euros

WhatsApp Image 2023-11-14 at 10.32.01

La sentència del Jutjat de Primera Instància número 6 de Cerdanyola ha condemnat l’asseguradora Sanitas a indemnitzar un pacient amb més de 213.000 euros per les seqüeles derivades d’una operació exercida a l’Hospital General de Catalunya (HUGC), ubicat a Sant Cugat. La sentència és ferma i no admet recurs.

La sentència, publicada pel despatx Col·lectiu Ronda, apunta que el consentiment atorgat pel pacient va ser defectuós, ja que no se li va informar amb prou antelació dels riscos que comportava la cirurgia. A més a més, el magistrat considera provada una “manca de vigilància diligent del pacient” per part dels sanitaris, la qual va provocar un hematoma a la zona lumbar derivant en una posterior paràlisi parcial de les cames i una severa alteració de l’esfínter. L’afectat presenta a dia d’avui una incapacitat permanent absoluta i es veu obligat a fer servir regularment caminadors i cadira de rodes.

El cas es remunta a l’abril del 2015 quan l’home es va sotmetre a una reartrodesi, una cirurgia per ajustar estructures de fixació de la columna col·locades en una anterior intervenintervenció. Posteriorment, la magistrada assevera que les seqüeles són fruit del seguiment inadequat que els metges i infermeres van fer del pacient durant el postoperatori, ja que l’home va desenvolupar un hematoma que no va ser tractat de forma adequada. En aquest sentit, apunta que el pacient es va queixar de dolors intensos des de poc després de l’operació, i constata que només va rebre analgèsics. L’hematoma es va complicar, provocant una compressió de les estructures nervioses.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?