El Jovent Republicà reclama nous equipaments i polítiques de joventut

joventERC

Les joventuts d’ERC a Cerdanyola, el Jovent Republicà, han aprofitat l’arribada a l’equador del mandat per denunciar la manca d’acció del govern local pel que fa a polítiques i espais destinats al jovent del municipi.

Per al jovent republicà la marca ‘Cerdanyola Ciutat del Coneixement’ és “un projecte de ciutat que obeeix a fins purament capitalistes i amb l’objectiu de presumir d’allò que mai s’ha valorat”, ja que Cerdanyola “porta molts anys vivint d’esquenes a la innovació científica i tecnològica del municipi”. Dos anys després de la formació del nou govern municipal, asseguren que no han vist cap nova política de joventut. “El govern socialista presumeix de fer coses pels joves, però al final no acaba fent res. No tenim una oferta d’oci a l’alçada de les necessitats del jovent del municipi ni tenim un nexe establert entre la UAB i el Parc Tecnològic del Vallès, dos elements dinamitzadors del que precisament aquest projecte de ciutat presumeix”,  explicava Dani Jovell, portaveu local de Cerdanyola. Precisament davant l’skateparc del carrer Pizarro, la formació assegurava que porten anys alçant la veu amb les reivindicacions dels joves de Cerdanyola. “Però no sempre se’ns escolta. Cap política concreta, només paraules buides i fotos a les xarxes socials. Necessitem nous equipaments i noves polítiques de joventut. I sobretot necessitem que s’escolti la voluntat del govern de canviar-ho tot”, remarquen. El Jovent Republicà de Cerdanyola es va reunir amb l’alcalde Carlos Cordón i el regidor de Joventut, David González, ara fa un any i per expressar-los aquestes inquietuds. “Hi havia voluntat de diàleg, però la reunió s’ha quedat en paper mullat. L’últim Pla de Joventut data del 2008. No serem mai una ciutat universitària i del coneixement sense un Pla Local d’Habitatge i uns elements a l’alçada d’aquesta comunitat universitària”, assegura Jovell.

“El PSC ha recuperat l’alcaldia, però Cerdanyola no es recupera. Hi ha una manca en polítiques de joventut, però també en tots els àmbits. La ciutat pateix un estancament absolut”, criticava la portaveu del grup municipal d’ERC, Helena Solà. “És una llàstima que tenint aquest espai no es pugui fer una inversió per renovar un skatepark obsolet. Amb el tancament dels Cinemes el Punt aboquem el jovent a marxar sense donar alternatives. Calen polítiques i obrir un espai participatiu pel jovent. Una de les propostes podria ser aprofitar el teatre de l’Ateneu un dia a la setmana per fer una programació de cinema juvenil”, apuntava Solà, que recordava que a Cerdanyola “tampoc hi ha polítiques d’ocupació actives pels joves”. En aquest sentit, indicava que s’ha de fer un treball “molt transversal per poder desenvolupar polítiques efectives i poder donar resposta a aquesta franja d’edat que està sent absolutament oblidada pel nostre Ajuntament”.

“Els joves hem estat ignorat de manera sistemàtica i després criminalitzats amb la pandèmia. Ara que comencem a veure la llum al final del túnel, ens donem compte que els problemes de salut mental que tenen els joves dels país estan pels aires. A més, Espanya lidera la taxa d’atur juvenil de la Unió Europea”, assegurava Mercè Espasa, portaveu Regional del Vallès Occidental. “Necessitem polítiques públiques que ens ajudin a emancipar-nos en tots els sentits. Per aquest motiu és important que els joves ens associem arreu”, destacava Espasa.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?