El Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès s’oposa al tancament dels bars i restaurants

WhatsApp Image 2020-10-16 at 13.57.20

El Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès s’oposa fermament a la decisió del govern de la Generalitat del tancament dels bars i restaurants. “Aquesta decisió produir à pèrdues irreparables al sector, ja molt tocat no només durant la pandèmia, sinó abans que es produís, i conseqüències en altres sectors lligats a la restauració, com és el cas del sector agroalimentari”, remarquen. El govern no ha escoltat les propostes del sector, afegeixen, “ja la seva proposta no són més que fets consumats que se’ns presenten sense possibilitat de modificació”. Per aquests motius  reclamen que les mesures compensatòries anunciades pel govern s’implementin de manera urgent , “de la mateixa manera que estan fent altres països del nostre entorn”.

“No volem línies de finançament, ICO o ICF, no volem més endeutament. Volem ajuts directes, el rescat del sector, tal com portem demanant des de finals de juny a través de PIMEC TURISME”. En referència la tramitació dels ERTE impeditius el Gremi sol·licita a la Generalitat que implementi les mesures necessàries perquè no es repeteixin els problemes del març i que es facin les gestions necessàries amb el SEPE perquè els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia.

“La restauració no és la causa dels contagis”

D’altra banda, el Gremi recorda que “la restauració no és la causa dels contagis”. Des del primer moment, “el sector ha estat qui ha pres més mesures per poder donar tranquil·litat als clients i usuaris dels seus serveis”. La situació és molt difícil i complicada per a moltes empreses de restauració, bars i restaurants. PIMEC, segons dades de l’informe que es presentarà els propers dies, assegura que un 18,7% de les pimes i autònoms de Catalunya s’ha plantejat tancar definitivament l’empresa. “Aquesta xifra, malauradament, després de la darrera decisió del Govern de la Generalitat, es veurà incrementada”, indica el Gremi en un comunicat: “Empresaris i treballadors de l’hostaleria estem condemnats a l’atur per unes decisions presses pels governants sense comptar amb el sector. Demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya que rectifiqui”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?