El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu mantenir les vendes de tortells

click

El Gremi de Pastisseria de Barcelona manté les previsions optimistes per a l’última celebració d’aquest Nadal: el dia de Reis. Els pastissers confien igualar les vendes dels últims anys i tornar a vendre prop d’un milió de tortells a tot Catalunya, tot i que, en molts casos, les unitats seran més petites per les noves restriccions en la xifra de participants en les reunions nadalenques.

EL DE MASSAPÀ, EL MÉS VENUT

El tortell de massapà i fruita confitada tornarà a ser el més venut, tot i que cada any creixen les vendes de tortells amb farciments de nata, crema o trufa.

“Les vendes de tortells de Reis de pastisseria es mantenen molt estables, quasi sense canvis. És cert que les restriccions tornaran a evitar trobades de grups molt nombrosos i tot apunta que es vendran tortells de mides més reduïdes, però el dia de Reis es continuarà celebrant amb un tortell a taula”, explica el president del Gremi, Elies Miró. Des del Gremi recorden que les claus d’un bon tortell son l’elaboració artesanal,  els ingredients de qualitat que porta i, alhora, els que no porta. I és que, per conservar-se durant setmanes al lineal d’una gran superfície, el tortell industrial porta conservants com l’E200, E202, E220 i colorants artificials (E100, E127, E131, E133, E161B). Segons un estudi recent de l’OCU, de mitjana, el tortell industrial porta fins a 14 additius i alguns superen els 20. L’informe també alerta que un 40% dels tortells industrials de nata no porten nata real sinó barreges de greixos com la palma. Els artesanals, en canvi, no porten cap component que no sigui natural.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?