El Gremi de Pastisseria de Barcelona confia mantenir les vendes de panellets artesans

WhatsApp Image 2022-10-29 at 09.05.52

El Gremi calcula que, durant els 10 – 12 dies que dura la campanya de Tots Sants, es vendran prop de 250.000 kg de panellets artesans a tot Catalunya, una xifra semblant a la de l’any passat. El fet que Tots Sants caigui en dimarts facilitarà els desplaçaments a segones residències i beneficiarà també a les pastisseries de fora de les grans ciutats.

El Gremi no preveu un encariment dels panellets artesans del nivell de la inflació tot i l’escalada de preus de l’energia i les matèries primes que està afectant el sector. El pinyó, tot i el seu alt preu, no ha patit un encariment però ingredients como els ous o el sucre han doblat els preus en els últims mesos. I també s’ha disparat de preu una peça clau: la llum o el gas que es necessiten per mantenir els forns a altes temperatures a l’hora de coure els panellets. Sens dubte, el que més està afectant el sector és la pujada de preus de l’energia. Tal i com apunta el president del Gremi, Antoni Bellart (Pastisseria Triomf), “Per a una pastisseria mitjana, la factura de la llum ha passat d’uns 2.000€ a entre 4.200€ i 4.800€. Això, sumat a la incertesa sobre els costos energètics en el futur, fa que alguns ja hagin hagut de baixar la persiana.” I afegeix: “Els pastissers pràcticament no podem repercutir la pujada de costos en el preu dels nostres productes artesans, com fan molts altres sectors. No som un producte de primera necessitat i perdríem vendes”. Encara sobre els preus dels panellets, el Gremi adverteix que alguns supermercats i cadenes de forns-cafeteries que venen brioixeria industrial ofereixen panellets de patata a preu de panellet artesà fet amb massapà (pols d’ametlla, ou i sucre). “Tot i les enormes diferències en el cost dels ingredients utilitzats, ens estan donant gat per llebre oferint paquets de 3 o 4 panellets industrials i cobrant-los a preu de pastisseria o, fins i tot, superior.”, alerta Bellart. El panellet clàssic de pinyons continua sent el més venut amb diferència (el Gremi calcula que tres de cada 4 panellets venuts son de pinyons). Els d’ametlla, de coco, el bolet (massapà flamejat), el de castanya o de cafè, són altres clàssics. Però els pastissers segueixen innovant,  amb panellets de sabors a plàtan, gerds, cítrics, de figues, quadrats o amb noves formes vinculades a Halloween.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?