El Gremi de la Construcció del Vallès alerta davant l’increment desmesurat de materials

worker-1895691_1920

El Gremi de la Construcció del Vallès (GVC) ha fet un crit d’alerta davant l’increment desmesurat de les matèries primeres i anticipa un alentiment del ritme de les construccions per l’encariment de preus de materials com el ferro, el ciment o els totxos.

El president del Gremi de la Construcció del Vallès, Toni Palet, denuncia que l’augment exponencial de preus està provocant “la inviabilitat econòmica dels projectes actuals i posa en perill la supervivència empresarial de les empreses del sector”. A més, no descarta l’alentiment de l’activitat com a mesura preventiva. “Unes circumstàncies que afecten tant les empreses constructores amb increments de costos en projectes ja pressupostats i en execució, amb demores en les entregues finals d’habitatges, com als consumidors amb l’augment del preu final”, apunten.

“S’estan produint aturades preventives en altres sectors importants i no podem descartar que també s’acabin produint en el nostre. Estem experimentant increments de preus que sobre passen els increments generats per la pujada de l’energia i, des del nostre punt de vista, no s’entenen”,  explica Palet. “Ens estem trobant situacions tan complexes en el dia a dia d’un projecte de construcció en marxa com que el preu del ferro varia d’una setmana per una altra impactant directament sobre el cost total de l’obra. Tampoc s’expliquen increments del 100% del preu de les primeres matèries”.

Des de l’entitat confirmen la preocupació de les empreses constructores enfront de les fluctuacions del mercat, la incertesa en l’execució dels projectes d’obra nova, el descens general de l’ocupació i la possible especulació dels costos de la construcció. El gremi continuarà expectant a l’evolució dels preus del mercat i no descarta acabar recomanant als seus agremiats alentir l’activitat per garantir la seva supervivència empresarial: “Les nostres empreses son mitjanes i petites i que la seva capacitat financera i d’endeutament és limitada. Per això els hi estem proposant endarrerir l’execució de noves obres i fer una anàlisi setmanal de l’escandall de despesa i de la compra de material en les obres que tenen en curs per evitar que entrin a en pèrdues i mantenir el teixit empresarial del sector”.

El Gremi també està demanant a les administracions públiques que si tenen previst licitar obres ho endarrereixin uns mesos per ajudar a estabilitzar els preus de les matèries primeres i, en conseqüència, optimitzar el pressupost que hauran d’assignar, “en profit de la ciutadania i els contribuents”, al·lega Palet. “Sé que ens tirem pedres a la teulada del sector però hem d’evitar els sobre costos que considerem innecessaris en els projectes de la ciutat. Cal ajustar les despeses i mirar de contenir pujades de preus que no responen a cost directe sinó a variables de mercat com l’acopi”, afegeix.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?