El GREC publicarà per Sant Jordi un llibre d’Albert lázaro

0a437fb45f4388e89321519e6c196fa1

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el GREC publica un llibre que recull els 58 cartells que Albert Lázaro va exposar, fa ara tres anys, a Cal Pintxo. Els cartells (que, de fet, son 58 possiblemente perquè es va afegir un a última hora, quan ja estava anunciada l’exposició) estan comentats i s’exposa, de cadascun d’ells, les dades que s’han pogut recuperar gràcies a les explicacions que l’historiador Miquel Sánchez i el mateix Lázaro van fer el dia que es va inaugurar l’exposició. S’han afegit algunes dades noves que els membres del GREC han pogut esbrinar durant els últims mesos. Mentre duri el confinament, el llibre estarà a Internet, disponible per a tothom que el vulgui llegir. I quan s’acabi, el col.lectiu retirarà el document en espera que sigui possible fer una presentació del volumen imprés.

Tant aquest llibre, com els nous documents que el GREC puguin publicar en el futur, seran totalment fets a Cerdanyola. És a dir, s’imprimiran a la nostra ciutat, encara que això impliqui un petit sobrecost respecte a altres alternatives. Això serà aixi per dos motius, expliquen des del GREC. “En primer lloc, per donar suport i col.laborar amb les empreses de Cerdanyola i en segon lloc per fer el procés de fabricació més respectuós amb el medi ambient”.

Nous projectes per al 2020 i canvi de full de ruta per aquest any
 
El GREC ha anunciat també la seva intenció d’editar, aquest mateix any, dos nous treballs. El primer, una monografia dedicada a Cal Ramonet, en la qual treballen des de fa ja mesos, conjuntament amb la Família Albiñana. D’aquest històric local de restauració, famós per mèrits propis, que va estar en funcionament a Cerdanyola més de 100 anys, van sorgir a més diverses iniciatives culturals que van marcar profundament la vida cultural de la nostra ciutat. Com un dels primers teatres de Cerdanyola, el primer cinema, i dos discoteques de la importància del Drac Roig i el Gold Black. El segon, un projecte de molta envergadura, que porten ja mesos treballant, també, amb Albert Lázaro.
 
L’actual crisi provocada pel coronavirus ha fet que els membres del Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola hagin modificat el programa d’activitats que tenien previst per aquest 2020. Si, tal i com havien anunciat, aquest any volien organitzar dos o tres exposicions dels documents recollits durant els seus dos primers anys d’activitat, “sembla clar que aquest any no és el millor moment per organitzar exposicions”, diuen. Es centraran, doncs, en posar ordre en el seu arxiu online i en intentar publicar els dos treballs esmentats.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?