El GREC farà balanç dels seus quatre primers anys d’activitat

portadamemoria

El Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC) organitza al Museu d’Art de Cerdanyola (diumenge, 12 hores) un acte amb el qual vol fer valoració dels seus quatre primers anys d’activitat. L’acte també serà un agraïment a totes les persones i entitats que han dipositat a les seves mans diverses documentacions i materials històrics amb l’objectiu que siguin dipositats en el futur Arxiu Històric de la ciutat. 

Amb aquest acte, el GREC reprén els actes anuals de valoració d’activitat, que es van veure interromputs com a conseqüència de la pandèmia del COVID – 19. Segons Encarna Albella, presidenta de l’entitat, “aquest és un acte que té un doble objectiu. D’una banda, és un acte d’agraïment a tothom que ens ha cedit material. Però és també un acte reivindicatiu que vol recordar al govern municipal la necessitat de que es posin en marxa les polítiques necessàries com per assegurar la conservació per a les futures generacions del patrimoni històric i documental de Cerdanyola”. Albella recorda també que el GREC espera “la posada en marxa d’un equipament que garanteixi la conservació de la documentació per a dipositar-la, allà, de forma definitiva”.

Reedició de l’històric disc de Ramon Sauló “Bona Nit”

Durant l’acte està prevista la participació del cantautor local Ramon Sauló, que explicarà la història de l’històric “single” “Bona Nit”, editat per la discogràfica CBS als anys 70. Està previst que Sauló recuperi la versió original del tema, que en un primer moment estava directament dedicat a Cerdanyola, encara que posteriorment va modificar lleugerament la lletra per consell de Salvador Escamilla (descobridor entre d’altres de Serrat, Lluís Llach i Maria del Mar Bonet). Escamilla va ser clau a l’hora de portar a Sauló a l’estudi de gravació de la CBS i li va recomanar que la lletra no es focalitzés de forma tant directa en un poble, per facilitar que tothom es pogués identificar amb la cançó. Aquest disc fa ja molts anys que està descatalogat. Durant l’acte, a més de poder escoltar la versió original de la cançó, està previst també que el GREC anuncii públicament la “reedició digital” del disc, per a que tothom el pugui tornar a gaudir.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?