El GREC es presenta amb expectació

f64f51f7a96bb14202569a0586002bf4

De la preocupació per protegir l’extens i dispers patrimoni documental que s’ha generat a Cerdanyola neix el  Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC). L’entitat inicia el seu camí amb l’objectiu de col·laborar amb l’Ajuntament en la detecció i conservació del patrimoni documental de la ciutat, segons anunciava el seu president, Quim Módenes, en una presentació que va omplir a vessar la sala d’actes de l’Arxiu Municipal.

Analitzar quin és aquest fons documental, fer un mapa d’aquest patrimoni i, al mateix temps, donar les eines necessàries als seus propietaris per tractar-lo i decidir que en volen fer d’ell, són els objectius del GREC. “Sense patrimoni documental no hi ha història, tenim ganes de treballar i quan abans millor”, anunciava Módenes, que té molt clar quina ha de ser la feina de l’entitat: “L’important és que es conservi el patrimoni, després ja es mirarà on, perquè la decisió final del que es fa amb el material serà de la família”.

ESPAI DE TREBALL AL MUSEU DE CA N’OLIVER

Durant aquests darrers mesos, el GREC ja ha rebut “diferents projectes i peticions de persones hereves de llegats a vegades desconcertades perquè desconeixen en contingut i valor d’allò que està sota la seva responsabilitat”, explicava la secretària de l’entitat, Maria Pi. La tasca del GREC és anar rebent aquestes peticions i valorar quins d’aquests fons, ja sigui per situació de risc en la seva conservació o per la importància de la seva historiografia i difusió, cal prioritzar. L’entitat vol, segons apuntava Pi, establir una relació de confiança amb les famílies i institucions, fer les tasques d’inventari i digitalització necessàries i la possible conservació sota el llegat de la família o institució o cessió a la institució més oportuna. Però per al GREC també és molt important “fer visible el patrimoni i posar-lo a  l’abast de tothom”. Tota aquesta feina l’entitat la farà en coordinació amb el Museu d’Història de Cerdanyola, el Museu d’Art de Cerdanyola, la Biblioteca Central i l’Arxiu de Cerdanyola. En aquest sentit, la tinent d’alcalde, Elvi Vila, anunciava que ja s’està condicionant un espai al Museu de Ca n’Oliver i que l’entitat tindrà dos tècnics de la casa com a referència.

Durant l’acte, la família Mimó ha anunciat que cedirà l’Arxiu Mimó a la ciutat “tant aviat com es disposin de locals adequats que garanteixin la seva conservació”. I Vila recollia el guant: “La institució vol conservar la història de Cerdanyola, esperem tenir fins i tot un petit espai que pugui fer visible la vostra tasca”. En pocs mesos el GREC espera poder fer una nova convocatòria “per començar a fer visible la feina feta i els resultats obtinguts”.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?