El Grau: 75 anys d’un establiment que és molt més que un bar

grau

 

Inauguració de les reformes del Bar Grau als anys 90 Foto: Gabriel Escursell

El Bar Grau és molt més que un lloc on fer un bon àpat. I ho demostrarà una vegada més amb tres dies de festa per commemorar el seu 75è aniversari. “La voluntat ha estat muntar una festa popular oberta a tothom”, remarca Albert Grau, la quarta generació de la nissaga familiar al capdavant d’un establiment referent a Cerdanyola i autèntic protagonista de la vida cultural i cívica de la ciutat.

El programa

El programa festiu arrencarà divendres a les 21 hores amb el lluïment dels Diables de Cerdanyola i les havaneres amb els Pescadors de l’Escala (22 hores). La festa continuarà dissabte amb l’actuació dels Castellers de Cerdanyola (21h), ‘Oh, revival!’ Creedence Clearwater Revival Tribute (22h) i nit de ballaruca amb DJ EROS (00h). La celebració es clourà diumenge a partir de les 11 hores amb simultànies d’escacs, sardanes, Coral Collserola, la Colla Gegantera de Cerdanyola i la xaranga Dixieland. A les 13.30h hi haurà un vermut popular a la Font del Martinet.

La història

El 25 de juliol del 1947 Jaume Grau i Altayó –alcalde de Cerdanyola entre 1934 i 1936– i el seu fill, Joan Grau Sauló, que feien de recaders amb tartana entre Cerdanyola i Barcelona, va ampliar el negoci familiar i va obrir un bar al número 180 del carrer de Sant Ramon. La presència de la Josefa Sobrino, segona esposa de Jaume Grau i reina de la cuina, va contribuir a fer créixer el negoci. Inicialment només obria les seves portes els caps de setmana, però a partir de 1949 va començar a obrir tots els dies. Des de llavors moltes entitats l’han convertit en la seva seu social i ha estat punt de trobada de nombrosos col·lectius.

Joan Grau Sauló es va casar amb la Filomena Garsaball i van tenir tres fills: en Jaume, en Josep i en Miquel, que serien la tercera generació del Grau. En Miquel, el petit, seria qui continuaria al capdavant del negoci amb la seva dona, Núria Pérez. Ara l’establiment viu el relleu entre la tercera i la quarta generació que queda en mans del seu fill Albert, el primer de la nissaga format com a cuiner. “Estem en un relleu generacional que costa, de ser un bar-cafè ara funciona més com a restaurant”, remarca Grau, que recorda que fa vuit anys es va ampliar la cuina.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?