El govern prepara un nou Pla de Contractació a l’Ajuntament per frenar uns reconeixements d’obligacions que arriben als 4 milions

IMG_20201227_091235-640x518

El govern municipal va autoritzar pagaments de 4 milions d’euros sense contracte durant l’any 2020. Així ho denunciava ERC en l’últim ple municipal i en un comunicat posterior. El regidor de Finances, Javier Sánchez, anunciava que s’està ultimant un nou Pla de Contractació a l’Ajuntament que reduirà els pagaments que s’estan fent per reconeixement d’obligacions. A Cerdanyola aquest tipus de pagament van a la baixa, ja que al 2018 van suposar 8 milions d’euros, al 2019, 5’7 i al 2020, 4 milions. Si bé el govern municipal afirma que aquest problema crònic està en vies de solució, Esquerra denuncia “la manca d’informació sobre com i amb quins recursos es compta per resoldre-ho”, ja que segons indica l’interventor municipal, “aquesta dinàmica pot suposar responsabilitats de tot ordre, fins i tot penals, i afectar a tots els intervinents dels expedients”.

La denúncia d’ERC

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès arrossega un problema molt greu en la gestió comptable que el govern del PSC, tot i la seva llarga experiència de govern, és incapaç de resoldre de forma ràpida i eficient; remarca ERC en un comunicat. “El servei d’intervenció municipal ha avisat reiteradament d’aquest incompliment al govern municipal i també els regidors republicans ho han denunciat als plens demanant mesures per evitar la proliferació d’aquest tipus de forma de pagament”, recorden els republicans, que apunten que els reconeixements extrajudicials d’obligacions haurien de ser excepcionals, per despeses imprevistes i urgents que no poden esperar la tramitació administrativa: “A l’ajuntament de Cerdanyola però s’ha convertit en una forma habitual, reiterada, permanent i constant durant anys i s’utilitza com a procediment ordinari de gestió de la despesa”.

El grup municipal d’ERC va proposar al ple de febrer la creació d’una comissió per a l’estudi de tots els reconeixements d’obligacions i els reparaments en les despeses autoritzades, així com per trobar solucions tant dels procediments necessaris per evitar l’abús del pagament de despeses sense contracte, com solucions organitzatives per a què tots els serveis puguin complir amb les exigències dels serveis públics que tenen encomanades. “Aquest acte de transparència permetria deixar clar que no hi ha cap irregularitat més enllà de les administratives, fer seguiment de les accions del govern per evitar l’ús indegut de reconeixements d’obligacions en el futur, i protegiria les treballadores municipals de les deficiències organitzatives”, remarquen els republicans.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?