El govern porta al ple la modificació del contracte de servei de neteja

550d4948377bf6f7b418a7e39b30d860

La sessió plenària de demà dijous es presenta intensa. Entre d’altres, el govern de Carles Escolà portarà al ple ordinari de gener la modificació del contracte de neteja i recollida de residus i l’establiment del servei del ZEM Riu Sec.

Quasi un milió d’euros més per a la neteja de l’espai públic

La proposta del govern de modificació del contracte de neteja de l’espai públic i recollida de residus vol “revertir la retallada que va patir el contracte en el mandat anterior” i també “ampliar-lo fins al límit que ens permet la llei en quasi un milió d’euros”, anunciava el regidor d’Espai Públic, Ivan González, que apuntava que “un cop donat l’impuls polític els criteris amb els quals s’ha repartit aquest augment han estat dels serveis tècnics”. Entre d’altres, es destinaran 109.00 euros a desbordaments, 28.000 euros a recollida de voluminosos, 15.000 euros a recollida d’envasos, 14.000 a recollida de paper i cartró, 19.000 euros a la recollida de resta, 66.000 euros per fer reforç de la neteja amb augment d’equips, 165.000 euros a la neteja de baldeig i 100.000 a la neteja d’escocells. També es recupera la neteja amb vapor d’aigua dels contenidors i s’incorpora la figura de l’educador ambiental: “Ho fem perquè de la mateixa manera que detectem que cal augmentar el servei de neteja,  també és cert que hi ha persones insolidàries i cal augmentar la consciència que la ciutat és de tots”.

Des del govern es destaca que més del 95% de l’import del milió que s’augmenta es destina directament a l’increment de l’equip humà. “Som optimistes respecte l’aprovació d’aquesta modificació i estem convençuts que la ciutadania notarà els resultats d’aquest augment”, assegurava González. Si el punt s’aprova aquest dijous tindrà un període d’exposició pública de 30 dies i després ja entrarà en vigor fins a desembre del 2020.  

Un 30% més de pistes al ZEM RIU SEC

L’altre punt destacat del ple serà   l’establiment del servei del ZEM Riu Sec. La regidora d’Espòrts Laura Benseny, recordava que ’establiment de serveis del ZEM Riu Sec es va aprovar al 2015 amb una “pseudoadjudicació” al Club Tennis Cerdanyola.  “Aquest és un problema que no ens hauríem d’haver trobat, va ser un error prioritzar unes pistes de tennis i pàdel”,  remarcaven tant Benseny com l’alcalde Carles Escolà. “Se suposa que ens ho havien deixat ja tot a punt, però en arribar al govern i estudiar les instal·lacions vam veure que no estava acabat correctament”, valorava la regidora, que remarcava que la proposta del govern de Compromís és que “l’economia de Cerdanyola no es vegi afectada i tinguem unes pistes en funcionament”. L’objectiu és que qui vulgui optar a la gestió ho pugui fer amb garanties: “Perquè ara les pistes no són rentables, si finalment ho hagués agafat el Club Tennis Cerdanyola ara estarien en la ruïna”. En aquesta línia el govern proposa que qui ho agafi pugui fer una inversió per posar un 30% més de pistes i una rehabilitació de la instal·lació que els tècnics municipals valoren en 90.000 euros. “Perquè aquesta inversió sigui rentable es passaria a 15 anys de licitació”,  apuntava Benseny. A més, l’Ajuntament tindrà unes hores reservades per a la promoció de l’esport. “Hem anat parlant amb el CT Cerdanyola i la nostra idea és que després d’un període d’adaptació l’entitat pugui oferir els seus serveis al Riu Sec”, explicava la regidora.
Des del govern es creu que és una proposta que pot interessar a les empreses. “Ens hem reunit amb set o vuit persones interessades en el tema. Les necessitats  detectades i estudis de mercat ens han permès fer aquesta proposta”, explicava Benseny.

El jutjat considera que “no hi ha cap tipus de delicte” en la constitució de  Cerdanyola Aparca

D’altra banda, l’alcalde anunciava davant els mitjans de comunicació que el jutjat considera que “no hi ha cap tipus de delicte” en la constitució de  Cerdanyola Aparca i ha arxivat el cas. En aquest sentit, Escolà recordava que la secretària municipal va fer un informe denunciant suposats delictes en la constitució de l’empresa Cerdanyola Aparca i que ell mateix va portar l’informe a Fiscalia, acompanyat del d’altres serveis municipals.  “Els propers dies tractarem el tema amb més profunditat, perquè això va generar que la solució a Cerdanyola Aparca es retardés més d’un any”. A més, també va ser el detonant de  la sortida d’ERC del govern municipal al gener del 2017.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?