El govern municipal subvencionarà a les empreses el 100% de les taxes d’escombraries i de terrasses
terrassa

daeaf03c78ddb214e4f37d15ced29379

Els empresaris i comerciants reclamaven més mesures i ara l’Ajuntament de Cerdanyola ha anunciat noves iniciatives dirigides als comerços i indústries afectats per l’estat d’alarma.

Aquests ajuts es concreten en la subvenció per un import equivalent a la taxa per la recollida de residus comercial i la taxa per l’ocupació de la via pública de taules i cadires pel període comprés entre la finalització de l’estat d’alarma i final d’any. Aquestes mesures s’afegeixen a les que ja va aprovar l’executiu local el 19 de març i que contemplen l’exempció de la taxa per la recollida de residus a aquelles activitats comercials i industrials que no poden obrir al públic proporcional al període en el qual no es pugui exercir l’activitat, el descompte en la taxa d’ocupació de l’espai públic de terrasses de bars i restaurants, proporcionals al període en el qual no es pugui exercir l’activitat, l’ajornament del cobrament de l’impost d’estades a establiments turístics (IEET) fins a setembre de 2020 com a suport al sector turístic i un descompte en la taxa de paradistes dels Mercats Municipals proporcional al període en el qual no es pugui exercir l’activitat en cas de tancament forçós de la parada. “Els serveis econòmics treballen per habilitar els recursos que permetin cobrir aquests ajuts i d’altres aprovats anteriorment, així com tot l’important paquet econòmic dedicat directament a la ciutadania que ho necessita”, remarca el consistori.

Des de Cerdanyola Comerç i Serveis valoren positivament les noves mesures. “És un pas endavant en ajudes a comerç i restauració. Per exemple, calculem que, de mitjana, cada comerç s’estalviarà uns 75 euros anuals en la taxa de residus”, assegura el president de l’entitat, Xavi Olivé. Però demana més mesures perquè “darrera de cada comerç hi ha una persona i una familia”. Concretament, sol·liciten a l’Ajuntament que es paguin les factures ja emeses i pendents de pagar als proveïdors locals. “El sector demana liquiditat”, afegeix Olivé. I no oblida que “quan tot això passi” necessitarem una “gran política comercial a la ciutat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?