El govern municipal presenta un Pla de Mandat amb 180 propostes

51b8ab8a165aa1fb5a57daf7b2513248

El document, que esdevé el full de l’executiu en minoria d’Escolà, és la concreció dels objectius estratègics que recollia l’acord programàtic signat per CxC, ERC, CiU i ICV-EUiA al març del 2016

Els cinc regidors de Compromís, que governen en minoria l’Ajuntament, han volgut fer balanç dels dos anys de legislatura amb la presentació del Pla de Mandat (2015-19). Un document que esdevé el full de l’executiu en minoria d’Escolà i que és la concreció dels objectius estratègics que recollia l’acord programàtic signat per CxC, ERC, CiU i ICV-EUiA al març de l’any passat.

Dels 144 punts de l’acord programàtic a les 180 actuacions del PAM 2015-2019
El govern considera el document, que passa dels 144 punts de l’acord programàtic a les 180 actuacions concretes, un punt de partida per concretar els “acords puntuals” entre representants polítics a partir dels reptes que es vagin plantejant. L’executiu d’Escolà reconeix que un govern en minoria “òbviament té dificultats per portar a terme un Pla de Mandat i un PAM en condicions de normalitat, i per tant, és bo assumir que aquesta és la situació actual”. Malgrat aquesta realitat, l’alcalde Carles Escolà explicava a la premsa que en aquests moments el 7% de les propostes del Pla de Mandat ja s’han executat, que s’està treballant en un 34%, que un 34% s’han iniciat i que el 29% no s’han començat. El PAM, és segons el batlle, un “instrument que serveixi per fer seguiment de l’acció de govern”. En aquest sentit, aviat l’Ajuntament habilitarà una pàgina web, que penjarà del portal de transparència municipal, per a que la ciutadania pugui fer un seguiment del grau de compliment de les propostes del Pla de Mandat. Escolà espera que aquesta eina “marqui tendència” i d’ara en endavant els governs successius que tingui Cerdanyola doni informació als ciutadans sobre el compliment de la seva acció de govern.

Document viu que incorporarà nous acords i les mocions aprovades al ple

Per al govern de Compromís “seria desitjable” que el PAM s’hagués elaborat després d’un procés de participació ciutadana, però aquesta s’ha vist “dificultada per la manca de majories estables al Ple”. El PAM és un “document viu” que “anirà evolucionant en base a nous acords i les mocions aprovades al plenari”, explicava Escolà.
Àrea social
Durant aquests dos anys, a l’Àrea de Polítiques Socials s’ha augmentat la participació ciutadana, segons remarcava la primera tinent d’alcaldia, Elvi Vila: “Hem ficat sobre la taula els mecanismes perquè la gent pugui participar. Cada vegada més la gent condueix les seves pròpies polítiques, com ha estat el cas de la gent gran, infants i adolescents o l’organització del Roser de Maig”. A més d’una “aproximació més transversal” als casos que arriben a Serveis Socials, Vila també destacava el fet de potenciar el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) o els avenços en habitatge amb cinc pisos d’emergència social més.

Esports i Ocupació
La quarta tinent d’alcaldia, Conxi Haro, assegurava que la regidoria d’esports és “força complicada” perquè va molt lligada a unes instal·lacions, però considerava com un pas endavant el fet que s’han creat taules de treball per “impulsar el projecte esportiu de ciutat”. En l’àmbit de Promoció Econòmica, Haro també va anunciar que Cerdanyola està “a prop de tenir una xarxa d’economia social i solidària”.

Serveis econòmics
En l’àmbit de Serveis Econòmics, el govern municipal posa en valor el fet d’haver encarat “problemes molt greus” com Guiera o Cerdanyola Aparca “només trencant la dinàmica de xutar la pilota endavant sense resoldre els problemes”, remarcava el tercer tinent d’alcaldia, Maurici Jaumandreu. El regidor destacava els “avenços significatius” en fiscalitat progressiva i transparència. “Creiem que ho estem fent a un bon ritme pels recursos que tenim”, assegurava mentre anunciava que l’executiu treballa en un registre de tots els contractes que se signen a l’Ajuntament.

Espai públic i Urbanisme
La posada en marxa del Pla d’Inversions ha de servir per afrontar els reptes pendents als barris de la ciutat, segons el segon tinent d’alcaldia, Ivan González; que anunciava que els grans reptes del mandat són “evitar la construcció del crematori” i la “participació àmplia i efectiva” en la redacció del nou Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) del Centre Direccional. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?