El govern municipal portarà demà al ple la seva proposta de pressupost

6af8f580e799444e5a52119018e87a65

L’alcalde Carles Escolà se sotmetrà a una qüestió de confiança si els pressupostos del 2017 no s’aproven en la sessió ordinària de març. El batlle assegura que encara no se situa en aquest escenari

En el moment de tancar aquesta edició -dilluns- el govern municipal encara no tenia els vots necessaris per poder aprovar el pressupost per al 2017 al ple ordinari de demà dijous. Alguns grups ja han manifestat al govern la seva voluntat de votar en contra, anunciava l’alcalde Carles Escolà, que no va concretar quins. Com ja havia anunciat, si els pressupostos no obtenen la llum verda del plenari, Escolà se sotmetrà a una moció de confiança: “Un instrument excepcional per a una situació en la qual encara no ens trobem, treballem perquè hi hagi un pressupost que atengui les necessitats de la ciutat”.

L’AJUNTAMENT FUNCIONA ARA AMB UN PRESSUPOST PRORROGAT D’UNS COMPTES APROVATS AL 2015

La proposta de pressupost -actualment funciona amb el que es va aprovar l’any 2015, ja que l’any passat es va prorrogar- de l’executiu d’Escolà està marcada per “la lluita contra la pobresa energètica, per la inclusió social i per l’equitat a la ciutat”. Malgrat ser conscients que estan en minoria asseguren que es mostraven satisfets d’una proposta “de ciutat i no de Compromís” que creuen que s’ha d’aprovar: “Presentem una proposta que aquells que no la vulguin votar a favor ho tindran molt difícil d’explicar-ho”. Concretament, Escolà advertia que “ningú podrà estar en contra de l’increment en despesa social, i si hi ha algú que ho està, que faci l’esforç d’explicar-ho”. L’alcalde explicava que “el pressupost s’ha treballat des de la generositat, el diàleg i el consens amb tothom”. En aquesta línia, apuntaven que el procés de negociació amb l’oposició s’ha allargat durant dos mesos i que han recollit propostes de tothom menys dels socialistes, que segons Escolà, no han fet cap proposta. Malgrat entendre que el consens passava per l’acord programàtic signat amb ERC, CiU i ICV-EUiA, no han volgut excloure cap formació: “Hem acceptat propostes que ens han semblat positives per a la ciutat de grups que ja ens havien dit que votarien en contra del pressupost”, puntualitzava l’alcalde.

Si els comptes que planteja el govern estan centrats en la despesa social, el capítol d’inversió s’allunya de grans obres i aposta per les millores i el manteniment dels equipaments existents. Així, Escolà destacava es obres previstes en barris que “històricament han estat més deixats”, ha dit Escolà, com Fontetes, Montflorit, Serraperera, Canaletes o Banús. En aquest apartat, el regidor de Finances i Serveis Econòmics, Maurici Jaumandreu, remarcava que “per primera vegada a l’Ajuntament, tots els plans d’inversions als barris es duran a terme tenint en compte estudis de diagnosi encarregats per determinar quines has de ser les actuacions prioritàries”. Per a l’executiu és positiu que “qualsevol govern funcioni en base a prioritats tècniques”.

D’altra banda, la proposta per al capítol de personal del pressupost “compta amb el suport dels sindicats”, segons anunciava l’alcalde. “El suport que hem rebut és perquè se’ns fa un reconeixement a l’aposta que hem fet per donar resposta a algunes demandes històriques dels sindicats i alhora també demandes que milloren la pròpia organització i que també eren necessitats que calia cobrir de la casa”, concretava Escolà.

QUÈ PASSA SI NO S’APROVA EL PRESSUPOST?

Com que l’alcalde vincularà directament l’aprovació dels comptes a la moció de confiança, si demà dijous no s’aprova la proposta es convocarà un ple extraordinari on l’oposició haurà de presentar una alternativa de govern. Si no ho aconsegueix, els pressupostos quedaran aprovats. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?