El govern ja negocia amb l’oposició una proposta de pressupost

64ca0a634602805d9129303f1b94d936

Just fa un any el govern de Compromís no aconseguia el suport necessari per a l’aprovació del pressupost del 2017 i l’alcalde Carles Escolà es sotmetia a una qüestió de confiança que finalment va permetre aprovar els comptes municipals. Ara, el govern de Compromís espera que la seva proposta de pressupost ge “sumi majories” per portar-la a aprovació inicial al ple ordinari d’abril.

ELS DETALLS: AUGMENT DELS CONVENIS AMB ENTITATS I DE LES FESTES MAJORS. A MÉS, ES VOL RECUPERAR LA CELEBRACIÓ ANUAL DEL FESTIVAL DE BLUES

El pressupost que el govern municipal proposa segueix la línia de l’anterior. “El pressupost més social en la història de Cerdanyola”, recordava Escolà.  Uns comptes que se  centraven en “la Cerdanyola del present” amb una aposta clara per  les polítiques socials i la millora als barris i als seus equipaments. En aquest sentit, la proposta consolida les línies iniciades en l’anterior, però hi aprofundeix amb millores en salut pública, seguretat ciutadana i cultura, entre d’altres. “Per exemple, augmentant la dotació per les festes majors i intentant recuperar l’anualitat del Festival de Blues”, asseguraven Escolà i la regidora d’Economia, Hisenda i Serveis Generals, Contxi Haro. “Enguany no toca celebrar-ho, però l’hem contemplat a la proposta perquè volem tornar a celebrar-ho anualment”, anunciava la regidora.

El pressupost 2018 continua desenvolupant el pla d’inversions aprovat l’any passat amb actuacions als barris -Fontetes, Montflorit, Banús i Canaletes-, als mercats, a Can Xarau i a Guiera. “La nostra aposta és invertir en la Cerdanyola del present, però no oblidem la del futur”, apuntava el batlle, que posava com a exemple els treballs per iniciar el pla estratègic de ciutat.

LA “MOLT BONA SITUACIÓ FINANCERA” PERMET PAGAR DOS MILIONS MENYS DE DEUTE ALS BANCS

L’actual situació financera del consistori, qualificada per Escolà i Haro com a “molt bona”, permet pagar dos milions d’euros menys de deute als bancs i augmentar els convenis a les entitats. La gran diferència d’aquest any és, segons Haro, la disminució de la despesa en el pagament del deute.  “El marc legislatiu obliga als ajuntaments a pagar deute als bancs, cosa que no ens agrada”, puntualitzava Haro, que celebrava que “el pressupost s’ha vist incrementat pels dos milions d’euros que hem deixat de pagar als bancs”. En concret, dels quasi 4 milions que es van pagar l’any passat, aquest es pagarien dos. El pressupost seria millor, segons Haro, si s’hagués aprovat la proposta d’ordenances fiscals de Compromís. “Hauríem tingut un milió d’euros més”, apuntava.
 
ELEMENTS DE “BONA SINTONIA” A LA RONDA DE CONVERSES

La ronda de converses que ha iniciat el govern de Compromís continua amb la voluntat de recollir aportacions. Després de parlar amb tots els grups municipals, Escolà explicava que existeixen “elements de bona sintonia” com l’augment dels convenis a entitats -ja hi ha un acord amb tots els grups i es portarà al ple del 5 d’abril- o la idea de “recuperar els fons perduts amb les retallades que s’havien aplicat en mandats anteriors”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?