El govern i Junts arriben a un acord per a l’aprovació inicial del pressupost municipal

dbb31cd5d0f38e8f6ccbb5456d140857_L-640x493-1

Acord entre el govern del PSC i Junts per Cerdanyola per facilitar l’aprovació inicial del pressupost municipal al ple de demà dijous. L’executiu de Carlos Cordón es mostra convençut que el pressupost obtindrà la llum verda del plenari amb els vots favorables o abstencions de cinc dels set grups del consistori.

L’alcalde Carlos Cordón agraïa la feina de Junts per Cerdanyola “per fer possible arribar a acords en base a tot allò que uneix a les dues formacions pensant en la ciutat”. Per la seva banda, la presidenta de Junts per Cerdanyola, Àngels Guimerà, recordava que l’any passat la formació ja va donar suport a la proposta al pressupost municipal perquè incorporava punts del seu programa electoral: “Estem prou satisfets pel grau de compliment d’aquests punts, tenint en compte la situació de pandèmia”. Però deixava clar que no es tracta d’un pacte de govern ni de governabilitat, sinó d’un “exercici de responsabilitat insitucional” perquè l’objectiu final del partit és “la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen a Cerdanyola”. En aquest sentit, el portaveu del grup municipal de Junts, Joan Sánchez, explicava que el partit ha decidit tornar a suport al pressupost perquè aquest inclou acords per “temes de llarg recorregut” en els que ja s’ha començat a treballar, com el parc arqueològic de Canaletes, la represa de contactes amb els propietaris de la masia Cordelles per passar-la a titularitat municipal o continuar avançant en el Pla Estratègic de Ciutat. Entre els acords ja realitzats, Sánchez destacava l’inici de la millora de l’enllumenat a Bellaterra, inclòs en el pla d’inversions.

Convertir Cerdanyola en referent en la lluita contra l’amiant

Entre els nous acords als quals han arribat Junts i el govern municipal, destaca l’aposta per convertir Cerdanyola en referent en la lluita contra l’amiant en base a la moció aprovada a l’anterior mandat. Aquesta aposta es traduiria en fer un cens d’edificis amb fibrociment, posar en marxa una campanya informativa a la ciutadania i en la creació d’una taula de seguiment amb grups municipals i entitats d’afectats.

La formació també valora positivament el fet de “continuar donant passes cap a la creació de l’Oficina de Creació Empresarial i Comercial”. En aquesta àmbit, Sánchez destacava que s’ha aconseguit una partida de 200.000 euros per millorar els polígons industrials i “endegar polítiques permanents d’inversió al sector industrial i comercial per fer de Cerdanyola una ciutat atractiva per a les empreses existents i per a les que puguin venir”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?