El govern i En Comú Podem arriben a un acord per a l’aprovació del pressupost municipal 2022

podem

Les previsions del govern passen perquè avui l’aprovació inicial del pressupost tiri endavant –ple extraordinari a les 13 hores- amb el suport dels grups que durant el mandat els han donat suport. “Ja sigui en forma de vot favorable o d’abstenció”, avançava el portaveu del PSC, David González. De moment, l’executiu de Carlos Cordón té assegurats els tres vots favorables d’En Comú Podem, grup amb qui ha arribat a un acord.

Al juliol del 2019 PSC i En Comú Podem signaven un acord programàtic inicial “per arribar a consensos que permetin avançar a la ciutat”. Precisament l’alcalde Carlos Cordón tornava a posar en valor la voluntat dels dos grups de voler arribar a acords: “Amb En Comú Podem tenim moltes coses en comú i volem posar sobre la taula allò que ens uneix. Volem seguir treballant perquè tots els acords als quals hem arribat tirin endavant. Aquest és un pas més de molts més que hauran de venir”.

“Avui reforcem l’acord inicial del mandat i ratifiquem la confiança per seguir avançant en aquesta línea”, destacava Cecilia Collado, regidora d’En Comú Podem. “Sabem que encara no hem assolit tots els objectius proposats a l’Acord Programàtic Inicial, però hem avançat molt”, destacava Collado, que posava com a exemples el Centre Dia per a la Gent Gran, l’atenció bucodental, el fet d’haver posar “en el centre del debat” les escoles bressol municipals o la retirada del glifosat.

“Els pressupostos estan molt bé i tenen la nostra petjada”

“Pensem que hem arribat a un bon acord i que els pressupostos estan molt bé i tenen la nostra petjada”. Concretament, En Comú Podem posa de relleu que ha aconseguit incorporar punts als pressupost que passen per l’increment d’un 30% de les partides de Feminisme i LGTBIQ+ , l’augment de la partida per a salut mental en un 25%, la salut bucodental amb una partida de 100.000 euros, l’augment del 45% de la partida de gent gran – amb un centre de dia amb una dotació de 200.000  o la Taula d’Habitatge. En el pla d’inversions, la coalició ha incidit també en l’habitatge destinat a les emergències socials amb l’’increment d’un  25% del parc d’habitatge d’emergència social. També destaquen que han proposat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes dels equipaments municipals. “La nostra proposta és la de fer les primeres passes en aquest sentit, i ens sembla bé començar per posar plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum a totes les cobertes dels edificis públics”, explicava el regidor Isaac Martínez. També destacava que una de les primeres partides de les despeses per activitats a on vam incidir és en augmentar el fons de contingencia en un 100% -“cal tenir aquest fons amb prou dotació per a una primera actuació urgent”, apuntava- i en el pla d’ocupació en transició ecològica, que passa de 150.000 a 225.000 euros.

“Aquest acord és fruit de molts dies de reunions i negociacions”, destacava la regidora Pilar Adell, que es mostraba satisfeta per haver aconseguit augmentar en un 140% la partida destinada al Festival Internacional de Blues de Cerdanyola –passa de 50.000 a 120.000 euros- i també la dels Premis Literaris. La formació també ha plantejat “fer un estudi sobre usos i funcionament de la biblioteca perquè cal replantejar-se una segona biblioteca”.

Finalment, des d’En Comú Podem anuncien que realitzaran un seguiment periòdic de l’evolució dels acords. “Per a nosaltres el seguiment dels acords és primordial perquè el que volem és que allò pactat tiri endavant”, afegia l’alcalde.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?