El govern central definirà dimarts els requisits per a la sortida dels infants

d50ace0c29db9ed14b87bbbc3592d4ac

El govern de Pedro Sánchez previst definir en el Consell de Ministres de dimarts els requisits amb els quals es deixa sortir de casa als infants de manera controlada a partir del pròxim 27 d’abril, segons ho ha anunciat en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Pla per a la sortida al carrer d’infants i adolescents, treballat conjuntament pels departaments d’Interior; Treball, Afers Socials i Famílies, i Salut

El comitè tècnic del Procicat aprovava ahir el pla per a la sortida al carrer d’infants i adolescents, treballat conjuntament pels departaments d’Interior; Treball, Afers Socials i Famílies, i Salut. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha detallat que s’ha proposat al Govern espanyol un pla genèric que estableix un marc global amb unes regles comunes bàsiques. En la sortida dels infants caldrà mantenir la distància mínima de seguretat de dos metres i no es permetrà anar als parcs infantils, ni a les zones de joc perquè no s’utilitzi el mobiliari que es toca, però sí, als espais oberts. A més, ha especificat que abans de sortir de casa, caldrà prendre la temperatura a totes les persones del nucli familiar i que, a partir dels 3 anys, es recomanarà l’ús de mascaretes, -que s’aconsellen de fabricació  domèstica-,  si bé l’ús dels guants no serà necessari. Tot i  això, ha posat èmfasi en la importància d’una bona higiene de mans, abans i després de sortir de casa.

La titular de Salut ha assenyalat que aquest pla es podrà aplicar quan es donin les condicions necessàries, com són, el fet de tenir “uns dies de tendència clara i mantinguda de la regressió de l’epidèmia que no posi en risc el sistema sanitari”; “la capacitat de controlar els punts calents de la incidència del virus” i, finalment, “la seguretat dels professionals sanitaris que han de poder atendre els possibles rebrots que es puguin produir”. 

Qui podrà sortir al carrer i qui no segons el Pla de la Generalitat

Podran sortir al carrer els infants i adolescents d’entre 0 i 16 anys acompanyats d’un familiar adult amb qui convisquin. Els adolescents majors de 16 anys podran sortir sols, però els seus pares o tutors s’han de responsabilitzar que compleixin les mesures de seguretat necessàries.

Les families que conviuen podran sortir plegades.

Caldrà la declaració autoresponsable tant en els casos en què els adults acompanyen com en el cas dels adolescents majors de 16 anys que podran sortir sols.

Les persones amb diagnòstic de covid-19 i les qui han tingut contacte, per convivència o proximitat laboral, així com les persones amb símptomes compatibles amb la covid-19 i les qui hi conviuen, no podran sortir al carrer.

Horaris i llocs de sortida

Les sortides s’hauran de fer en un dels següents torns horaris, adaptats a l’activitat lectiva a distància i ordenats per franges d’edat:

12-14h: Famílies amb infants de fins a 6 anys (nascuts entre 2014 i 2020)

16-18h: Famílies amb menors d’entre 6 i 16 anys (nascuts entre 2003 i 2013)

18-20h: Famílies amb joves majors de 16 anys (nascuts abans del 2004)

En el cas de les famílies amb infants o adolescents d’edats corresponents a més d’una franja, tota la família podrà sortir en la franja horària corresponent a l’infant de més edat.

Es podrà anar fins a 1 quilòmetre de distància des de casa i no es podrà agafar el cotxe ni el transport públic per al desplaçament. Es podrà passajer pels jardins públics oberts, però no es podrà anar a parcs i espais infantils i de joc, ni utilitzar els elements lúdics i de manteniment físic, amb superfícies susceptibles de contaminar-se o estar contaminades, els equipaments esportius, ni els elements comuns, com els bancs. Els infants no podran entrar als comerços per evitar les aglomeracions, amb l’excepció que en cas contrari, s’hagin de quedar sols a casa.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?