El futur centre logístic de Penguin Random House entrarà en funcionament a principis del 2025

WhatsApp Image 2023-09-14 at 12.47.21

El solar on s’havia ubicat l’emblemàtica fàbrica Aiscondel ja té col·locada la primera pedra del futur centre de distribució logístic de Penguin Random House Grup Editorial. Costarà 36 milions d’euros i concentrarà les operacions que realitza el grup entre els cinc centres que té actualment a Catalunya alhora que també hi traslladarà el magatzem de Pallejà. El nou centre logístic de 40.000 m2 serà una realitat al segon semestre del 2024. Des d’aquell moment i fins a principis de 2025 s’incorporarà la robotització per convertir-lo en un centre punter de distribució de llibres a escala europea.

Distribuir 35 milions de llibres a l’any

El centre permetrà distribuir 35 milions de llibres a l’any a raó de 130.000 al dia i arribar a 36 països i als punts de venda d’Espanya “amb més agilitat i flexibilitat”, segons la CEO de Penguin Random House Grupo Editorial, Núria Cabutí. El magatzem de Cerdanyola, que acollirà els més de 20.000 títols actius dels 44 segells editorials en castellà i català, permetrà reforçar la línia estratègica de creixement de la companyia i millorar l’eficiència del servei al client fent arribar cada llibre a un nombre més gran de lectors. “Tenim el ferm compromís a contribuir en l’entorn com agents culturals i amb Cerdanyola com a ciutat del coneixement. Pensem que som l’encaix perfecte al projecte de Cerdanyola Ciutat del Coneixement”, assegurava Cabutí.

Un projecte intel·ligent, digital i innovador

La nova instal.lació comptarà amb “alts estàndards de qualitat i sostenibilitat” i el certificat Breeam de Construcció Sostenible, destacava el CEO de SEGRO Spain, David Alcázar. “Ens agrada estar a ubicacions estratègiques i amb comunicació directa amb les grans vies d’accès com l’AP7 i la C58 i un clar exemple és aquest de Cerdanyola”, assegurava. Però el principal tret identificatiu de Segro, segons Alcázar, és el ferm compromís amb les comunitats on estem presents”. En aquest sentit, explicava que contribueixen a la dinamització de l’economia i en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. “Aquestes voluntats es recolliran en un projecte intel·ligent, digital i innovador”, remarcava Alcázar, que anunciava que fomentarà una mobilitat sostenible i la connectivitat urbana. “L’edifici disposarà d’aparcaments per a a tots els treballadors, això evitarà afectacions al polígon. També hi haurà punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i aparcaments per a bicicletas”, assegurava. El projecte també contempla actuacions a l’exterior que, segons Alcázar, revertiran en Cerdanyola. Així, s’ampliaran les voreres del carrers Santa Anna i Can Pallarès, 1.600 metres linials de carril bici connectats al municipi i la millora de la urbanització en el seu entorn (es destinaran 6.000 metres de la parcel·la a zones verdes i es cedeixen 1.654m2 a l’Ajuntament per a espai públic). “En definitiva, serà un centre de distribució responsable socialment aliniat als objectius de desenvolupament i sostenibilitat 2030”, remarcava el CEO de Segro, que es mostrava convençut que el nou edifici contribuirà al creixement de Penguin Random House.

Suposarà per a Cerdanyola la creació de més de 350 llocs de treball directes i més de 1.000 indirectes

“Cerdanyola dóna un pas més en la seva consolidació indiscutible com a la Ciutat del Coneixement”, remarcava l’alcalde Carlos Cordón, que afegia que des d’avui la ciutat passa a ser també la casa d’autors com Ken Follet, JK Rowling, Isabel Allende, Danielle Steel, Carmen Laforet, Francisco Ibáñez, Javier Cercas o Arturo Pérez-Reverte. “I ho fa tornant a donar vida a un enclavament de la ciutat que va albergar l’emblemàtica fàbrica Aiscondel, que va donar suport a moltes famílies i que explica en bona part la configuració de la Cerdanyola d’avui”, asseguraa. Per a Cordón, la parcel·la en desús es converteix ara en “un lloc d’oportunitats i progrés per a la Cerdanyola que mira al futur”. En aquesta línia, afirmava que suposarà per a Cerdanyola la creació de més de 350 llocs de treball directes i més de 1000 indirectes. L’arribada de Penguin Random House, explicava el batlle, també és una “oportunitat de dignificar un sòl industrial en desús integrant-lo paisatgísticament amb l’entorn, mitjançant vegetació, ampliant l’amplada de les voreres i ampliant el carril bici de la ciutat”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?