El fons del Museu d’Art de Cerdanyola creix amb la donació d’una pintura barroca

Donació d’un quadre Barroc del S. XVII per part de la família Fatjó al MAC / F. Ajuntament (NP)

Dins el marc del projecte El Fons Ocult, que té l’objectiu d’ensenyar aquelles peces que habitualment no es mostren,  el Museu d’Art de Cerdanyola va presentar dijous l’obra Lactació mística de Sant Bernat, una pintura del segle XVII donada per la família Fatjó. A Cerdanyola es conserva molt poc patrimoni barroc a Cerdanyola i per aquest motiu aquesta incorporació permet al museu seguir treballant per la conservació i estudi del patrimoni històrico-artístic de la ciutat.

Procedent de la masia de Can Fatjó del Molí, situada just al davant de l’església vella de Sant Martí de Cerdanyola, la pintura representa l’escena de la Lactació mística de sant Bernat o Lactatio Bernardi, moment en què Sant Bernat de Claravall es posa a resar davant d’una imatge mariana fins a quedar-se adormit i, en somnis, la Verge li enviarà un raig de llet procedent del seu pit, fet que li atorgarà el do de l’eloqüència.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?