El FIT aixeca el teló

fit

Tornen els colors del FIT. Durant tres dies, del 24 al 26 de setembre, el 12è Festival Internacional del Teatre Infantil i Juvenil serà el protagonista a Cerdanyola. Les entrades per a la proposta -organitzada per Bambalina, amb el suport de l’Ajuntament, la Xarxa i la Diputació de Barcelona- es poden adquirir a la pàgina web https://www.bambalina.cat/. Les entrades tenen un preu de 6 euros general i 3 euros amb el carnet de Bambalina.  

 El FIT torna a la seva cita amb el públic familiar després del parèntesi provocat per la pandèmia de la COVID19, que va impedir celebrar-lo quan tocava, l’any 2020. L’entitat ha preparat tot el Festival del 2021 tenint en compte les mesures que dicten les autoritats sanitàries. Com sempre, la qualitat dels espectacles i les companyies triades faran que el festival segueixi sent un referent del teatre familiar al país. Els espectacles es faran en tres espais: el Teatre Ateneu (interior), el Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide (interior) i la Plaça de l’Abat Oliba (exteriors).

El FIT 2021 comptarà amb la participació de 8 companyies, que oferiran 16 funcions. La majoria de companyies participants són catalanes. Dues, Anita Maravillas i Creatividad Solidaria, vindran des d’Euskadi i Madrid respectivament. 

Estrena amb la premiada ‘Soc una nou’

El FIT 2021 alçarà el teló el divendres 24 de setembre, a les 20 h i al Teatre Ateneu, amb la representació de l’espectacle adreçat al públic familiar ‘Soc una nou’ de la companyia Zum Zum Teatre. Un muntatge que arriba amb els premis a la millor direcció i a la millor interpretació coral, atorgats a l’edició d’enguany del prestigiós FETEN (Feria Europea de artes escénicas para niños y niñas de Gijón/Xixón).

‘Soc una nou’ ens presenta l’advocada Marinetti, una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat. La seva vida canvia el dia en què l’Omar, un nen refugiat, cau d’una branca de la seva noguera. El nen transforma la seva vida per complet i per poder quedar-se amb ell, diu que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen. El jutge i el fiscal, incrèduls, escolten als testimonis. Mentre, l’Omar recorda com va haver de fugir d’un país en guerra i com va perdre als seus pares al mar, esperant tenir una oportunitat a la vida.

Camí a l’Escola, premi a la millor posada en escena FETEN 2021

La companyia Campi qui pugui presentarà a Cerdanyola l’obra Camí a l’Escola. Ho farà el diumenge 26 en dues funcions, a les 12 i les 17 h al Teatre Ateneu. La proposta ens parla de tres germanes, un camí i un objectiu: tenir el futur a les seves mans. L’extraordinària història de tres germanes que s’enfronten a obstacles i perills diàriament per arribar a l’escola. Es tracta d’un espectacle suggerent, visual i sense text que s’inspira en la història real d’infants d’arreu del món. Infants autònoms i capaços, amb ganes d’aprendre i canviar el seu món.

L’espectacle Camí a l’Escola, creat per la companyia en conveni amb l’entitat Sur le chemin de l’école, arriba a Cerdanyola del vallès amb els premis a millor posada en escena FETEN 2021 i millor espectacle familiar dels Premis de la Crítica 2020.

La resta d’espectacles en espais tancats

La programació en espais tancats la completen els espectacles Alma, de la companyia Labú teatre, Jon Braun, d’Anita Maravillas, i La faula de l’esquirol, de La baldufa teatre.

Alma és un espectacle visual per a la primera infància. Un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l’any basat en el teatre d’objectes i el moviment. Joan Braun és una història emocionant que ens explica com l’amor pot vèncer l’adversitat.

 Jon Braun és un petit indi  que decideix anar a buscar a la seva germana. Una història emocionant que explica com l’amor pot vèncer l’adversitat.

La faula de l’esquirol ens parla ens proposa de pensar, reflexionar i aprofundir sobre la diferència i el mestissatge.

Els espectacles de carrer

La plaça de l’Abat Oliba acollirà els espectacles a l’aire lliure. Dissabte 25 i diumenge 26 Creatividad Solidaria, Efímer Teatre i Talia Teatre oferiran les seves propostes.

Mighty Jambo, el caçador, de Creatividad social, es representarà dissabte 25 en 2 funcions de matí i tarda. Es tracta d’un espectacle ritual i molt africà, ens transporta a la vida dels Masai de Kenya, la seva lluita per la supervivència. Ens trasllada a través dels seus vestuaris, la seva història i la música creada a mida per a l’espectacle. La gran tempesta d’Efímer Teatre proposa diumenge 26 dos passis. Una cúpula màgica que no deixarà ningú indiferent. I Witchin, dels Talia Teatre, ens farà viure la història de Kabitha, Kena i Kibby, tres bruixes que s’han cansat de ser esclaves de la figura autoritària que les oprimeix. Fartes de la seva situació, decideixen lluitar per la seva llibertat, muntant una manifestació per exigir els seus drets. Amb un aire festiu, compartint l’experiència amb el públic, reparteixen pancartes i exigeixen el seu reconeixement.

Un gran aparador

El FIT Cerdanyola és un certamen internacional d’arts escèniques especialitzat en teatre infantil i familiar. Té periodicitat biennal i està concebut, en primer lloc, com un gran esdeveniment per a la ciutat que l’acull, amb espectacles i espais d’actuació a diferents indrets i a preus molt populars i, també, gratuïts. Així, el FIT està pensat com un aparador d’algunes de les produccions internacionals, espanyoles i catalanes de teatre infantil i juvenil més interessants del moment.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?