El fiscal demana presó als CDR que es van encadenar al TSJC

dcca011eac737955750c5f2f4e56b627

El fiscal ha demanat dos anys i mig de presó per a 11 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que el 23 de febrer van bloquejar els accessos al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per denunciar “la repressió de l’Estat”. Al grup, on es troba el cerdanyolenc Jandi Velasco, se l’acusa d’un delicte de desordres públics. A altres dues persones més els demanen un any de presó, per desobediència i resistència a l’autoritat.

El cerdanyolenc considera que l’acusació de la Fiscalia és molt injusta: “En un país democràtic les lleis es canvien protestant pacíficament, com es va fer aquell dia. M’acusen de desobediència i desordre públic, però malgrat ser delictes menors o faltes administratives ho porten per via penal perquè tenim la llei Mordassa. No m’entra al cap que un partit com el PSOE, que es diu socialista i progressista, segueixi la ruta que va marcar el PP”. Velasco creu que l’acusació demostra que “en aquest país et persegueixen pel que penses” i que “és un cas més de la repressió que estem rebent per part de l’Estat, que el que hauria de fer és protegir als ciutadans”. A dia d’avui, el cerdanyolenc no es mostra optimista sobre l’escenari que es dibuixa: “Fins ara pel que he vist no crec que hi hagi un bon escenari per a mi ni per qualsevol persona que protesti o es manifesti contra alguna cosa”. I és que el cerdanyolenc, canari de naixement, no és independentista, però sí republicà. “Per sobre de tot considero que sempre s’ha d’estar al costat del desig del poble, que és sobirà i és qui té la raó en última instància”, assegura. “Quan el poble veu que l’Estat fa lleis injustes, el poble té el dret de canviar-les. Sempre estaré al costat de les causes justes i considero que el procés català és una causa justa. Hi ha molta gent que no és independentista i que després de l’1-0 es va solidaritzar amb la gent que anava a votar pel simple fet que no els deixaven votar”, explica. El cerdanyolenc recorda que fa molts anys que els pobles d’Espanya estan patint moltes injustícies: “Precarietat laboral, pobresa infantil o desnonaments. No he vist mai persones riques en manifestacions sobre aquests temes. Aquí sempre em veuran malgrat que em suposi que he patir repressió, com el seu moment va haver-hi molts activistes que van lluitar i aconseguir molts dels drets laborals que avui tenim”.  

L’exdiputat al Parlament de Catalunya, Albano-Dante Fachín s’ha solidaritzat amb el cerdanyolenc a través de les xarxes socials. “Company de Podemos, lluitador, radicalment demòcrata. No es independentista, però el volen empresonar. A veure si des de certa esquerra s’entén que ens l’estem jugant totes i tots”.

COMUNICAT DE SUPORT DE SOM ALTERNATIVA CERDANYOLA

El nucli local de Som Alternativa a Cerdanyola hem tingut coneixement que la Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a 11 de les 14 persones que van ser detingudes i identificades en la concentració dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que hi va haver el 23 de febrer davant la porta principal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a Barcelona.

Entre aquestes persones hi ha un company de Som Alternativa Cerdanyola, Jandi Velasco, un company molt estimat per tots nosaltres i una persona compromesa amb la llibertat i la democràcia. Volem expressar el nostre suport al Jandi i també a la resta de persones que estan patint aquesta persecució política per part de la fiscalia.

A més volem denunciar l’actitud injusta de l’acusació que demana penes de presó superior a dos anys amb la voluntat de que els encausats hagin d’entrar a la presó per atemorir les justes demandes de llibertat i democràcia del poble de Catalunya. La fiscalia vol veure un delicte de resistència greu a l’autoritat que no existeix donat que només es tractava d’una protesta pacífica sense cap acte de violència i en la que ningú va sortir ni tan sols mínimament contusionat.

També volem mostra al Jandi i a la resta d’encausats el nostre agraïment pel seu compromís i la seva valentia. Estem amb vosaltres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?