El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, reconegut als Premis Enderrock 2022

blues
Imatge dels guardonats amb els reconeixements a la indústria. Foto: Juan Miguel Morales

En la seva trentena edició el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola ha rebut el reconeixement al festival del Grup Enderrock. La gala de lliurament dels Premis Enderrock 2022 – XXIV Premis de la Música Catalana s’han presenta a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència institucional del vicealcalde de Girona i regidor de Cultura, Quim Ayats; el director de l’ICEC, Edgar García; i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i on han assistit un centenar de persones. Durant la trobada s’ha procedit també al lliurament dels Reconeixements a la indústria musical catalana als segells Propaganda pel Fet! (25 anys), Discordian (10 anys), Snap! Clap! Club (10 anys) i Great Canyon (5 anys); les sales Salamandra (25 anys) i Luz de Gas (25 anys); els festivals Jazz Terrassa (40 anys), Blues de Cerdanyola (30 edicions), Primavera Sound (20 anys), Petits Camaleons (10 anys) i Eufònic (10 anys); el management Unpictured (10 anys); l’equipament La Marfà (10 anys); l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (20 anys) i l’emissora Ràdio Capital (20 anys).

Tres dècades d’història

El festival va néixer l’any 1988 a la redacció de l’emissora municipal de Cerdanyola. A l’equip fundador hi havia els cronistes musicals d’aquella època Manuel Ibarro, Albert Puig i Toni Álvaro, que actualment formen part de la comissió organitzadora. El festival ha programat figures de talla mundial com Johnny Winter, Buddy Guy, Doctor John o Solomon Burke, i d’aquí, com Los del Tonos, Los Enemigos, Dani Nel·lo o Tete Mon- toliu, i ha sumat més de mil concerts en les seves trenta edicions. El certamen ha sobreviscut als últims anys adaptant-se amb un nou i exitós format, en localitzacions exteriors que són patrimoni de la ciutat. “Gràcies grup Enderrock pel reconeixement a aquesta història d’amor per la música i la ciutat que ja dura 30 anys, el Blues de Cerdanyola, una trajectòria de perseverança, tossuderia i capacitat d’adaptar-se per continuar vius, per continuar celebrant la vida”, asseguren des del Blues de Cerdanyola. “I gràcies a totes les persones que ho han fet possible, que darrera les quatre que han pujat a recollir els aplaudiments n’hi ha centenars que han pencat amb ganes i milers que ho han alimentat”, afegeixen.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?