El Festival Internacional Blues de Cerdanyola baixa el teló amb un balanç positiu

jodicash

La XXIX’5 edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola ja és història i ha entrat a les cròniques de les més de tres dècades de l’esdeveniment per la porta gran posicionant-se com l’edició més èpica de tots els temps. A principis d’any, quan la trentena edició estava ja gairebé llesta i preparada per a una celebració com l’efemèride mereixia, la pandèmia mundial provocada per la Covid-19 va aturar el món i va obligar a la comissió ciutadana organitzadora del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola a plantejar de nou aquesta edició i a buscar alternatives viables per a poder celebrar el Festival aquest 2020 i posposar l’aniversari per quan sigui possible. Es va optar per dividir els concerts en quatre espais a l’aire lliure, recintes tancats, amb entrades gratuïtes però amb reserva prèvia, amb mesures de seguretat per al públic, músics i tècnics, i va apostar per una programació de qualitat amb el bo i millor del panorama estatal i nacional, però també amb grups internacionals. Ja abans, de l’inici del festival, davant la complexa situació sanitària dos dels grups programats van optar per anul·lar a darrera hora la seva participació ja confirmada al festival. Des de l’organització es va treballar intensament per substituir aquests artistes per dos primeres espases d’àmbit estatal: els gallecs The Soul Jacket i el quartet all star Maeso-Zelada-Costa-Anaut.

La XXIX’5 estava llesta, però encara faltava un escull més: l’adversa meteorologia dels dos primers caps de setmana d’aquest octubre que ha obligat a moure i/o reprogramar fins a 13 concerts dels 29 previstos per garantir la celebració del certamen i poder assedegar les ganes de música en directe del públic que ja havia exhaurit les gairebé 5.000 entrades disponibles en només una setmana. Finalment, la tossuderia de l’organització, l’aposta ferma de l’Ajuntament i les ganes de Festival Internacional Blues de Cerdanyola s’han imposat i s’han pogut celebrar els 29 concerts de 27 artistes programats.

La descoberta dels espais

La Masia Cordelles ha estat en boca de tothom que ha passat per aquest espai per gaudir d’alguns dels concerts programats, i s’ha erigit com la gran descoberta d’aquest festival tant per als cerdanyolencs com per al públic d’altres contrades. La recuperació de l’amfiteatre de Can Serraparera com a espai per a la cultura i la reobertura dels jardins de Ca n’Ortadó també han tingut molt bona acceptació entre el públic. L’amenaça de pluja va obligar a traslladar els concerts previstos a l’antiga pista d’hoquei de la Biblioteca Central a un dels escenaris emblemàtics de la història del festival: el teatre de l’Ateneu per on han passat fins a 9 de les bandes programades, especialment el segon cap de setmana de Festival.

Prop de 5.000 persones gaudeixen del Festival

Malgrat que la majoria d’entrades es van exhaurir durant la primera setmana de posar-les a disposició del públic per reservar-les, la consciència del públic i el respecte per les persones que s’havien quedat sense invitació ha permès anul·lar nombroses localitats per indisposició o problemes d’agenda provocats pel moviment dels concerts. Aquestes entrades han pogut tornar a ser reservades immediatament pel fidel públic que ha estat pendent del sistema de ticketing. D’aquesta manera, i malgrat les estrictes mesures de seguretat provocades per la pandèmia i que han obligat a reduït considerablement l’aforament dels espais, prop de 5.000 persones han passat pel XXIX’5 Festival Internacional Blues de Cerdanyola.

Un públic amb ganes de música en directe i conscient de les mesures

Les ganes de música en directe han estat evidents durant la celebració del Festival i han quedat més que paleses en els diversos espais on la comunió entre el públic i les bandes ha estat excel·lent i s’han pogut veure imatges on el públic ha corejat els temes amb mascareta i ha demanat permís a les bandes per posar-se dempeus i ballar sense moure’s de les seves localitats.

Les mesures de seguretat previstes i basades en la presa de temperatura per la part Creu Roja o del personal de l’Ateneu, l’ús del gel hidroalcohòlic a l’entrada dels espais i l’ús de la mascareta durant els concerts s’ha complert per part del públic. També s’han recollit els noms i telèfons de totes les persones assistents als concerts per garantir la traçabilitat dels contactes en cas de brot.

Músics agraïts i entregats

Si hi ha un constant que ha s’ha pogut veure durant tot el Festival al damunt dels escenaris ha estat l’agraïment dels músics. Molts d’ells han pogut tornar a trepitjar els escenaris després de més de mig any de no haver-ho fet, i s’han entregat a un públic fidel amb tota l’energia. A nivell musical s’ha viscut un festival de primera.

Des de l’organització del XXIX’5 Festival Internacional Blues de Cerdanyola es vol agrair molt especialment la predisposició dels músics, de l’equip tècnic i de producció, dels regidors d’espais i acomodadors que, malgrat totes les circumstàncies han permès celebrar aquesta edició tan especial i èpica del certamen, així com l’entrega i exemplaritat del públic que ha permès demostrar que la cultura és necessària i és segura.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?